Sisuturundus
15. november 2019, 13:53

Tõeline Itaalia pasta üllatab nii maitse kui ka kelmika välimusega

Leonessa pasta tuleb Itaalia keskosas paiknevast Napoli linnast, kus lausa armastatakse toitu ja selle valmistamist. Niisiis on ka Leonessa pastade juures märkimisväärsel kohal toodete kvaliteet, valmistamise traditsioonid, kutsuv välimus ja loomulikult ka maitse.

Lisaks artiklis mainitavatele pastatoodetele on saadaval veel neli vahvat pastat (kokku toob Modibu OÜ Napolist Eestisse seitset tüüpi maitsvat pastat) - kõik neist on ilusad, kvaliteetsed, sobivad lastele, on figuurisõbraikud ja ideaalne valik humoorikaks sündmuseks. Leonessa pastad leiad Tallinna Kaubamajast.

Viisime läbi katse ja proovisime, kuidas mekivad Leonessa parimad palad: Paccheri Neri, Tagaliatelle Nere ja Pistolini Vegetali.

Paccheri Neri – keeda 12 minutit ja valmib itaalialik pasta!

Ma polnud mitte kunagi varem proovinud tavapärasest teist värvi pastat. Niisiis, kui minu kätte sattus musta värvi Leonessa käsitööpasta Paccheri Neri, olin üsna elevil. Esialgsel vaatlusel oli peale omapärase vormi boonuseks ka pasta kuju. Aimasin, et vot see näeb taldrikul küll imehea välja!

Pisikese soovitusena tooksin välja, et seda pastat tehes oleks mõistlikum välja otsida suurem pott. Hakkasin esilagu keetma tavalises väiksemas potis, kuid selgus, et kahe inimese kogus ei tahtnud sinna hästi ära mahtuda. Just pasta omapärase suurema vormi tõttu. Niisiis oligi vaja poole keetmise pealt pasta teise potti tõsta.

Keetsin pastat 12 minutit nagu oli pakendil soovitatud, just selline on Napoli stiil. Pasta sai meeldivalt al dente – mitte liiga pehme. Kui itaalia pasta sai keedetud itaalialikult, siis järgmine osa kuigi saapamaale kohane polnud. Segasin siin itaalia maitseid aasia omadega. Nimelt praadisin kana, lisasin juurde kookospiima ning raputasin sinna sisse karrit ja mangotükke. Kõige viimasena segasin pasta segi ning valmis mõnusalt koorene kanapasta.

Ja nagu ma ennustasin, siis tõepoolest nägi roog eriti vinge välja. Hea idee on pakkuda seda mõnel peenemal õhtusöögil sõprade või perega.

Tagliatelle Nere – kaloreid polegi nii palju!

Ma polnud kunagi ühtegi erivärvi tagliatellet proovinud, seega ei osanud ka asjast midagi arvata. Ehk olin esialgu veidi umbusklik, sest arvasin, et küllap on toode värvitud kunstlike värvidega. Suur oli üllatus, kui pakendit uurides lugesin välja, et toode on värvitud kalmaaritindiga!

Märkasin, et võrreldes tavalise pastaga, mida tarbin, on tootes vähem kaloreid. Nii et see on ilmselt figuurisõbralikum kui paljud muud sarnased tooted – nii palju kui pasta saab seda olla.

Maitse oli väga hea ning keedetult taldriku peal nägid tagliatelled sama ägedad välja kui pakendis. Kavatsen kindlasti oma lähedasi selle pastaga üllatada!

Pistolini Vegetali on kelmikas kink sõbrannale

On see alles pasta! Olen varasemalt näinud peenisekujulisi komme, šokolaadi ja muid vidinaid-toite, aga taolist pastat pole küll teinud! Läbi huumoriprisma mõtlesin ka, et mis liha võiks siia kõrvale sobida.. viinerid! Miks mitte süüa peenisekujulisi ja värvilisi makarone vinkudega?! Mõeldud-tehtud. Sättisin kõrvale veel ketšupit ja lasin heal maitsta. Kiire, aga maitsev toit.

Kuna elan üksinda, jäi ühest pakist alles ka järgmiseks korraks. Valmistasin neid külla tulnud sõbrannale ja nalja kui palju.. Kindlasti on ka vahva ja kelmikas kingiidee, miks mitte lähenevateks jõuludeks.