Ott Tänak suudles karjääri esimese MM-tiitli järel Toyota märki, mõned päevad hiljem saabus teade, et ta liitub Hyundaiga. Foto: REPORTER IMAGES/EPA
WRC
1. november 2019, 20:10

Soome rallilegend: ma ei mõista, miks Tänak võitvast tiimist lahkub (39)

Ott Tänaku lahkumine Toyotast ja liitumine Hyundaiga üllatas mitmeid rallitegelasi. 1978. aasta maailmameister Markku Alen ei mõista eestlase otsust. 

"Toyota kaotab sellest olukorrast palju. See uudis oli neile kindlasti raske," ütles Alen Ilta-Sanomatile. "Aga Tänaku otsus oli kummaline. Ma ei mõista, miks ta lahkub võitvast tiimist."

Soomlase sõnutsi olnuks Tänak Toyotas kindel esinumber ning auto juba tema käe järgi sätitud.

"Toyotal ja Tommil (Tommi Mäkinen, Toyota tiimipealik - toim.) olukord läheb nüüd väga raskeks," jätkas Alen. "Kahe aasta jooksul on Tänakusse kõvasti panustatud. Autorallis on sellised üleminekud üsna haruldased."  

Tänaku liitumisest Hyundaiga on negatiivses toonis rääkinud ka nii mõnigi teine põhjanaaber. Näiteks ei meeldinud rallimaailma supermänedžerile Timo Jouhkile see, kuidas meie mehed läbirääkimisi pidasid.

"[Markko] Märtin ja Tänak lollitasid teisi päris kaua. Minu jaoks on arusaamatu, milleks see vajalik oli. Nii ei käituta," sõnas Jouhki.