Takamoto Katsuta Kataloonia rallil. Foto: REPORTER IMAGES/EPA
WRC
1. november 2019, 22:30

Mäkinen võib Tänaku lahkumise järel rallimaailma šokeerida ja üllatusmehe Toyota rooli panna (13)

Ott Tänaku lahkumine Toyotast muutis tiimipealiku Tommi Mäkineni elu keeruliseks. Veel pole teada, kes tuleval hooajal Yarise rooli keerama hakkavad, kuid õhus on põnevaid spekulatsioone. 

Kõige tõenäolisem tundub, et Toyotas jätkavad Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke, välja on käidud ka Kalle Rovanperä nimi. Mäkinen võib teha aga rallimaailma šokeeriva käigu ning rooli panna hoopis Takamoto Katsuta.

"Midagi kindlat veel pole, lõplik otsust tuleb Jaapanist. Võib-olla teeb Takamoto kaasa vaid Euroopa etapid ja Jaapanis, kuid pole välistatud, et ta teeb kaasa kogu hooaja," ütles Mäkinen WRC kodulehele.

26aastane rallimees tegi MM-sarja debüüdi Saksamaa asfaldil, Kataloonias sai ta esimest korda oma võimeid proovida kruusal. Tõsi, viimasel etapil oli tal masinaga probleeme, mis röövis võimaluse kõrge koha eest võidelda.

"Olen tema arengu üle õnnelik, ta oli Kataloonias kindlasti parem kui Saksamaal. Nüüd on tal vaja legendi kiiremaks muuta, aga suures plaanis läheb tal väga hästi," lisas Mäkinen.  

Tõsi, Toyota puhul on räägitud ka võimalusest, et tuleval hooajal pannakse välja farmmeeskond. Kui nii tõesti läheb, sobiks Katsuta sinna valatult, tõenäoliselt saaks seal võimaluse ka Rovanperä.