LeBron James (23) ja Luka Doncic (77).Foto: USA Today Sports/Scanpix
Korvpall
2. november 2019, 08:33

VIDEO | Lakers alistas põnevuslahingus lisaajal Mavericksi, LeBron James ja Luka Doncic tegid kahe peale ajalugu

Korvpalliliigas NBA läksid alistas hooaega hästi alustanud Los Angeles Lakers võõrsil tänavu samuti suurepäraselt mängiva Dallas Mavericksi tulemusega 119:110.  Kolmikduublitega säranud LeBron James ja Luka Doncic tegid matšis ajalugu.

Mavericks pääses avaveerandi järel 25:20 ette, poolajaks suurendati vahe kümnele punktile. Ka otsustava neljandiku eel ilutses tablool veel seis 85:76 kodumeeskonna kasuks, kuid viimase 12 minutiga suutis Lakers mängu tagasi tulla. Lõpusireeni kõlades oli seis 103:103 ehk võitja selgitamiseks läks vaja veel vähemalt viit minutit.

Lisaajal oli selgelt tugevam külalismeeskond, kes viskas 16 silma Mavericksi seitsme vastu. Lakersi parim oli James, kes sai kirja uhke kolmikduubli: 39 punkti, 12 lauapalli ja 16 resultatiivset söötu. Meeskonna suvine täiendus Anthony Davis lisas 31 silma. 

Kolmikduubli sai kirja ka Doncic, kes tõi Mavericksile 31 punkti, 13 lauapalli ja 15 korvisöötu. Sel hooajal pikalt vigastuspausilt naasnud Kristaps Porzingisele läks täna kirja 16 silma ja üheksa lauapalli.

Mängus säranud James ja Doncic tegid kahe peale ajalugu, sest varem polnud vastasmängijad samas mängus saanud kirja kolmikduubli vähemalt 30 punkti ja 15 korvisööduga. Enne kohtumist rääkis mullu aasta uustulnuka tiitli pälvinud 20aastane sloveen, et just James oli mängija, kelle mänge ta noorena vaatas. Korvpallilegendil jagus Doncicile aga ohtralt kiidusõnu.

"Kunagi ei tea, keda võid inspireerida. Oma karjääris loodad innustada tulevast generatsiooni ning mina suutsin, mängides korvpalli õigel viisil, pannes tiimikaaslased osalema, olla inspiratsiooniks noorukile, kes polnud isegi Ameerikas. See on päris eriline," sõnas James matšijärgses intervjuus ESPNile. 

"Seda, milleks Doncic võimeline on, luues võimalusi nii endale kui teistele, olles tugev lauavõitluses ning mängides armastusest korvpalli vastu, on ilus vaadata," lisas James.

Ühe kaotuse kõrvale neljanda võidu saanud Lakers kerkis läänekonverentsi liidriks, Mavericksi, kel nüüd kirjas kolm võitu ja kaks kaotust, langes kaheksandaks. Ainuke täiseduga jätkav meeskond Philadelphia 76ers, kes juhib nelja võiduga idakonverentsi.

Tänased mängud:

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 110:119

Sacramento Kings  Utah Jazz 102:101

Brooklyn Nets - Houston Rockets 123:116

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 102:95

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 91:123

Boston Celtics - New York Knicks 104:102

Chicago Bulls - Detroit Pistons 112:106

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 110:127