Stephen Curry.Foto: Getty Images
Korvpall
2. november 2019, 12:00

Mullune finalist on hädas! Käeluu murdnud Curryt ootab pikk vigastuspaus

Kahekordne NBA väärtuslikem mängija Stephen Curry käis reede hommikul käeluumurru tõttu operatsioonil. Selgus, et 31aastane kaugviskespetsialist peab platsilt kõrvale jääma vähemalt kolmeks kuuks. Tema koduklubile Golden State Warriorsile on tegu tõsise tagasilöögiga, sest mullune finalist on hooaja esimesest viiest mängust võitnud vaid ühe.

Rivist on väljas ka Warriorsi teine tagamängija Klay Thompson, kes suvise finaali viimases kohtumises vasaku põlve eesmised ristatisidemed (ACL) rebestas. Suure tõenäosusega teda tänavu väljakule jooksmas ei näe.

Viimasel viiel aastal finaali jõudnud ja kolmel korral ka tšempioniks tulnud meeskond on hetkel väga keerulises seisus. Tänavuse hooaja eel lahkusid Warriorsist nii kahekordne finaali väärtuslikem mängija Kevin Durant, keskmängija DeMarcus Cousins kui ka klubi esimese tiitli võitmises suurt rolli mänginud Andre Iguodala. Suvine täiendus D'Angelo Russell pole aga veel mulluse hooaja tasemel esinenud.

Viie mänguga on saadud vaid korra võidurõõmu tunda. Ülejäänud matšid on kaotatud ja seejuures päris suurelt. Täna jäädi San Antonio Spursile alla tulemusega 110:127. Läänekonverentsis hoitab Warriors 15 meeskonna konkurentsis 13. kohta, play-offi pääsevad kaheksa paremat.

Curry vigastas oma vasakut kätt, mis pole tema viskekäsi, kohtumises Phoenix Sunsi vastu. Vaata juhtunut videost: