Kalev/Cramo sai muretu võidu. Foto: Tiit Tamme
Korvpall
2. november 2019, 18:43

Kalev/Cramo murdis kummalises lahingus Rapla teise poolajaga

Eesti-Läti korvpalliliigas pidi Avis Utilitas Rapla koduväljakul tunnistama BC Kalev/Cramo 92:60 paremust. 

Juba mängu eel oli mõlemal võistkonnal omajagu probleeme. Raplal ei saanud kaasa teha Erik Keedus, Indrek Kajupank ja Montae Glenn ehk neljast eesliini mängijast kolm, ainsana oli rivis Dominique Elliott. Cramo saatis võistkonnast minema ainsa tsentri Ryan Richardsi, lisaks pidi eemale jääma Kristjan Kangur. Kaks värsket täiendust veel üles antud polnud. Seega oli neil korvi alla vastu panna samuti vaid üks pallur: Kristjan Kitsing.

Seega võis platsil üsna sageli näha olukorda, kus platsil müttasid kümme tagamehe mõõtu pallurit. Vürtsi lisas tõik, et üsna kiiresti said neli isiklikku viga Rapla mängijad Elliot ja Sven Kaldre. 

Üsna kummalises matšis jagus võrdsete heitlust avapoolaja jagu. Võõrustajad võitsid küll esimese veerandaja 15:13, kuid pikaks pausiks oli Cramo juba kuuega peal. Kolmandal neljandikul kasvatati edu veel kaheksa silma võrra ning viimased 10 minutit kulusid lõpptulemuse vormistamisele. 

Kuigi ka külalistel oli eesliinis probleeme, siis lauavõitlust valitseti väga kindlalt. Cramo saagiks jäi 16 ründe- ning 32 kaitselauda. Rapla samad näitajad oli vastavalt 6 ja 19. 

Üheksa mehega mänginud Cramo poolelt jõudis kahekohalise punktisummani viis mängijat, resultatiivseimana tõi Kyle Vinales 17 punkti. Rapla edukaim oli Devaugntah Williams 20 silmaga. 

Ühe kaotuse kõrvale neljanda võidu saanud Cramo tõusis neljandaks, seitsmest mängust kaks kaotanud Rapla langes viiendaks.