Ben Simmons (valges) Damian Lillardi viskeüritust blokeerimas.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
3. november 2019, 09:19

VIDEO | Warriors kaotas lisaks mängule veel teisegi põhimehe, 76ers jätkab tänu pöörasele viimase sekundi kolmesele täiseduga

Korvpalliliigas NBA oli võidukas liider Philadelphia 76ers, kes tuli kaotusseisust välja ja alistas Portland Trail Blazersi tulemusega 129:128.  Raske hooaeg sai jätku aga Golden State Warriorsile, kes pidi kodus Charlotte Hornetsi paremust tunnistama.

Mullune finalist suutis küll kodusaalis pärast viigiliselt lõppenud avaveerandit minna poolajapausiks 55:50 juhtima, kuid Hornets oli viimasel neljandikul selgelt tugevam ja võttis lõpuks 93:87 võidu. Külaliste parim oli Dwayne Bacon 25 punktiga, sama palju silmi sai kaotajate poolelt kirja Eric Paschall.

Hornets tõusis võiduga idakonverentsis kuuendaks, Warriors jätkab läänes 13. kohal, edestades vaid New Orleans Pelicansi ja Sacramento Kingsi.

Lisaks selgus, et niigi hõrenenud koosseisuga mullune finalist peab paar mängu läbi ajama Draymond Greenita, kes tänagi kaasa ei teinud. Mitmekülgne ääremängija sai eelmises kohtumises sõrmevigastuse, mille tõttu peab järgmist paari matši kõrvalt jälgima.

29aastane Green sõnas ESPNile, et vigastus häiris teda terve mängu vältel. "Päris valus on. Ma ei suutnud matši jooksul pallist kinni haarata, mistõttu pidin ühe käega söötma ja triblama," lausus ääremängija. 

Warriorsile on tegu suure hoobiga, sest vähemalt kolm kuud ei saa mängida kahekordne liiga väärtuslikem mängija (MVP) Stephen Curry, kes taastub käeoperatsioonist. On tõenäoline, et meeskonna teine tagamängija Klay Thompson, kes suvel finaali viimases kohtumises põlve eesmised ristatisidemed rebestas, peab jätma vahele terve hooaja.

Viienda võidu sanud täiseduga jätkav 76ers suutis vastase alistada tänu viimase sekundi kolmesele, mille sopsas 22aastane türklane Furkan Korkmaz. Seejuures viimasele veerandile mindi vastu kümnepunktilises kaotusseisus.

Mulluste idakonverentsi finalistide duellist väljus võitjana Milwaukee Bukcs, kes alistas põnevas kohtumises valitseva NBA meistri Toronto Raptorsi. Poolajaks 16 punktiga kaotusseisu jäänud tiitlikaitsja suutis enne otsustavat 12 minutit vähendada vahe viiele silmale, kuid lõpuks jäi tulemusega 115:105 peale ikkagi Bucks.

Suurepärase mängu tegi möödunud hooaja MVP Giannis Antetokounmpo, kellele läks 70% visketabavuse juures kirja 36 punkti, 15 lauapalli, kaheksa korvisöötu ja neli blokeeringut. 

Tänased mängud: 

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 87:93

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 128:129

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 115:104

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 113:109

Orlando Magic - Denver Nuggets 87:91

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 109:131

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 105:114

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 115:105