Eden Hazard.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
3. november 2019, 09:51

VIDEO | Real ja Atletico ei suutnud Barcelona libastumist ära kasutada, Madridi klubid piirdusid viikidega

Eile Hispaania liigas Levantelt mõnevõrra šokeeriva 1:3 kaotuse saanud tiitlikaitsja FC Barcelona pakkus otsekui kandikul nii Madridi Realile kui ka Madridi Atleticole oivalise võimaluse tõusta tabeliliidriks. Paraku pealinnaklubid seda ei suutnud, kumbki meeskond polnud võimeline enamaks viigist.

Esmalt sõitis Atletico külla neljandal kohal paiknevale Sevillale. Kodumeeskond asus kohtumist juhtima 28. minutil, kui Ever Banega andis karistuslöögist kasti äärele söödu, kus sai peaga löögile Franco Vazguez. Argentiinlase üritus lendas väravasse vaatamata sellele, et puurivaht Jan Oblak sai pallile kaks kätt vastu.

Teisel poolajal sahistas võrku Atletico ründaja Diego Costa, kuid pärast pikka konsulteerimist videokohtunikuga (VAR) leiti, et söödu andnud Angel Correa oli suluseisus. Mõned hetked hiljem oli pall taas Sevilla väravas ning see kord määrustepäraselt: Alvaro Morata sai tagumise posti juurde tsenderduse ning saatis nahkkera peaga väravasse. 

72. minutil jättis Atletico realiseerimata penalti. Esmalt määrati karistuslöök, kuid tänu VARile tuvastati, et Kokele tehti viga siiski trahvikastis. Penaltit asus lööma Costa, kuid tšehhist väravavaht Tomaš Vaclik suutis selle tõrjuda.

Lisaaja kolmandal minutil oli Atleticol võimalus mäng võita, kuid nii Correa kui ka Morata löögiüritused tõrjuti joone pealt. Nii tuli meeskondadel 1:1 viigiga leppida.

Teises kohttumises pidi Real Betisi võõrustanud Madridi Real leppima väravateta viigiga. Kuigi pealinnaklubi valdas palli 66% mänguajast ja sooritas 20 pealelööki, millest 7 raamidesse lendas, ei õnnestunud vastaste väravavahti üle mängida. 

Madridi klubide viigid tähendavad, et tabeliliidrina jätkab vaatamata eilsele kaotusele endiselt Barcelona, kes on 11 mänguga kogunud 22 punkti. Sama paljude kohtumistega on samuti 22 silma kirja saanud Real, kuid väravate vahe on tiitlikaitsjal parem. Atleticol ja Sevillal on mõlemal koos 21 punkti, meeskonnad hoiavada vastavalt kolmandat ja neljandat kohta.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore