Rafael Nadal.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. november 2019, 16:19

Vigastuste kiuste suurepärase hooaja teinud Nadal tõusis kaheksandat korda maailma esireketiks

19kordne suure slämmi võitja Rafael Nadal tõusis äsja avaldatud meeste tennise (ATP) edetabelis esimesele kohale. 33aastase hispaanlane on kõrgeimal positsioonil karjääri jooksul kokku olnud kaheksa korda.

Nadal tõukas troonilt Novak Djokovici, kes oli esireketi staatuses möödunud aasta 5. novembrist ehk peaaegu aasta. Serblane langes teisele kohale, kolmas on jätkuvalt 38aastane Roger Federer.

Nadali jaoks oli tegu suurepärase aastaga: hispaanlane võitis nii Prantsusmaa kui ka USA lahtised, Wimbledonis jõudis ta poolfinaali ja Austraalia lahtistel finaali. Meeleolukas oli aasta ka väljaspool tenniseväljakuid: oktoobris abiellus Nadal oma kauaaegse kallima Maria Francisca Perelloga.

Hooaega mahtus siiski keerukamaid perioode. Möödunud laupäeval otsustas ta vigastuse tõttu loobuda Pariisi turiirist. Hispaanlane lausus, et jääb kõike arvesse võttes hooajaga rahule.

"Algus oli raske, kuid suutsin jõuda tagasi tippu ning mängida kõrgel tasemel tennist tänaseni. Olen väga uhke senise hooaja üle," vahendab Nadali sõnu Inglismaa ajaleht Daily Express.