Madiea Ghafoor.Foto: ANP
Kõmu
4. november 2019, 17:00

Üle 50 kg narkootikumide omamisega vahele jäänud Hollandi olümpiasportlasele määrati väga pikk vanglakaristus (5)

Hollandi tippkergejõustiklasele Madiea Ghafoorile, kelle autost leiti juunis üle 50 kg narkootikume, määrati Saksamaal kaheksa ja poole aasta pikkune vanglakaristus.

27aastane Ghafoor võeti rajalt maha 18. juunil Emmerichi kiirteel rutiinse kontrolli ajal. Sportlane üritas riiki smugeldada metamfetamiini ja ecstasy't. Lisaks oli tal kaasas 12 000 eurot sularahas. 

Kergejõustikus peamiselt veerandmailerina tuntud sprinteri advokaat sõnas kohtus, et sportlane arvas ennast dopingut vedamas ning tal polnud aimugi, et kuidagi narkootikumidega seotud oli. 

Advokaadi väitel võttis ta narkootikumid endaga kaasa ühes Hollandi kohvikus ning sõitis nendega Saksamaale. Seal pidid ta kohtuma dopinguarstiga, kes tema ja teiste sportlastega koostööd teeb. Sprinter lootis, et keelatud ained võimaldavad tal pääseda Doha MMile. 

Ghafoori advokaat kavatseb otsuse sportlane kaheksaks ja pooleks aastaks vangi mõista edasi kaevata.

Sportlasena on Ghafoor osalenud mitmetel tiitlivõistlustel. Hollandi koondisesse kuulus ta Rio olümpiamängudel, kus esindas riiki 4x400 meetri teateneliku koosseisus. Mõnevõrra tuttav võib hollandlanna olla ka Eesti publikule, sest 2011. aastal Tallinnas toimunud Euroopa juunioride meistrivõistlustel tuli ta 400 meetri jooksus pronksile.