Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier Foto: AFP/Scanpix
WRC
5. november 2019, 08:42

Sebastien Ogier kinnitas: lõpetan karjääri (2)

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier kinnitas, et lõpetab järgmise hooaja järel karjääri.

Ogier’l kehtib Citroëniga lepig 2020. hooaja lõpuni ning pärast seda tõmbab ta edukale sportlaskarjäärile joone alla.

„See on alati minu plaan olnud. Olen siin küllalt aega veetnud ja tahan midagi muud proovida. Tahaks väga intensiivsest WRC sarjast veidi puhata,“ tunnistas prantslane Autox.com-ile antud intervjuus.

Ogier märkis ka, et Citroëni jaoks oli väga raske aasta, kuna auto polnud piisavalt kiire ning oli kohati alajuhitav. Eriti tegi see muret asfaldil, mis oli varem Ogier’ tugevuseks. Samas kinnitas prantslane, et täiesti ebaõnnestunuks ta aastat ei pea.

„Minu filosoofia on igas olukorras endast maksimum anda ja samamoodi oli see sel aastal. Ka tiim andis kindlasti endast parima. Aga see on siiski sport ning võitjaid saab olla vaid üks. Ka eelmisel aastal oli meil tugev konkurents, kuid kahjuks ei suutnud me tiitlit kaitsta. Samas polnud hooaeg halb: saime palju poodiumikohti ja võite,“ arvas 35-aastane ralliäss.

Tänakule maailmameistritiitli kaotanud mehelt küsiti ka, kas võidunälg on aastatega kahanenud.

„Kui jahid oma esimest maailmameistritiitlit, on tahe võita kindlasti suurem. Kuid kuna mulle ei meeldi kaotada, võtan igat aastat tõsiselt. Autoralli on nagu vein – aja ja kogemustega tõuseb võimalus veelgi auhindu võita ning selle juures kasvab võime rahulikuks jääda,“ arvas Ogier.