Thierry Neuville (vasakul) ja Ott Tänak moodutavad järgmisel hooajal Hyundais hirmuäratava duo, ent kumb kahest mehest tugevamaks kerkib?Foto: AFP/Scanpix
WRC
5. november 2019, 10:28

Belgia meedia: Tänakul saab Hyundais raske olema (32)

Belgia meediakanal rtbf.com on kindel, et Hyundai sai Ott Tänaku näol endale väga kõva täienduse, ent Thierry Neuville’i elu sellest väga ei muutu.

Belgias ollakse kindlad, et just nende mees tõuseb järgmisel aastal peamiseks tiitlipretendendiks.

„Tänak on see, kes paneb ennast raskesse seisu. Ta lahkus võitvast meeskonnast ning peab nüüd kohanema täiesti uue struktuuriga, mis on Neuville’i järgiehitatud. Edu võtmed jäävad Thierry kätte,“ kirjutab ajakirjanik Olivier Gaspard. „Meeskond, auto ja kõik muu on kuus aastat Thierry ümber ehitatud ja see töö on olnud edukas. Hyundail on WRC sarjas 14 võitu, millest 12 on võitnud Thierry.“

Gaspardi sõnul on ka varem ennustatud, et Neuville’il saab olema tiimikaaslastega võrreldes raske. Näiteks Hayden Paddon ja Andreas Mikkelsen olid omal ajal kõvad esipiloodi konkurendid, kuid belglane pidas survele vastu.

„Viimane näide on üheksakordne maailmameister Sébastien Loeb. Paljud arvasid, et prantslane sööb Neuville’i elusalt, aga Thierry näitas rooli taga, kes on tegelikult boss,“ märkis ajakirjanik.