Calle Halfvarsson.Foto: Newspix24/SIPA
Talisport
5. november 2019, 18:45

Northugiga mesti löönud Rootsi suusataja: „Sõlmisin lepingu kuradi endaga“

Erru läinud murdmaasuusatäht Petter Northug oli aastaid Rootsi üks vihatumaid inimesi. Teda peeti ülbeks, samas tundsid svenssonid ka kadedust, kuna neil polnud sedavõrd edukat suusatajat viikingile vastu panna.

Tundub, et pärast karjääri lõpetamist on Northug Rootsis rahvavaenlase staatusest pääsenud, sest Frida Karlsson ja Calle Halfvarsson – Rootsi suusatamise suurim nais- ja meesstaar – hakkasid legendaarse sportlase prillifirma reklaamnägudeks.

"Sõlmisin lepingu kuradi endaga," viskas Halfvarsson nalja. "Koostöö näitab, kui alandlik ma olen – nõustun nüüd Rootsile midagi tagasi andma," liitus temaga Northug.

Kui palju Karlsson ja Halfvarsson teenima hakkavad, pole avalikkusele mõeldud info. Northugi sõnul võivad lepingu teha eriti tulusaks nende tulemused – mida paremad resultaadid, seda suurem tasu.

20aastast Karlssoni peetakse naiste suusatamise suurimaks tulevikutäheks, kellest peaks saama Therese Johaugi mantlipärija. Mullu võitis ta Seefeldi MMil nii kulla, hõbeda kui ka pronksi.

Karlssonist kümme aastat vanem Halfvarsson on kolmelt MMilt võitnud kokku kolm medalit. Kulda ta kaela pole saanud, küll aga kaks hõbedat ja ühe pronksi.