Liverpooli üks suuremaid staare Mohamed Salah.Foto: Mark Pain
Jalgpall
5. november 2019, 21:00

JABUR! Liverpool mängib 24 tunni jooksul Inglismaal ja Kataris

Täna sai selgeks, et Inglismaa jalgpalliliiga liider Liverpool kohtub kohalikus liigakarikasarjas 17. detsembril Aston Villaga. Kuupäeva teeb kentsakaks aga tõik, et 24 tunni pärast alustavad Punased Kataris klubide MMi.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ütles pärast veerandfinaali edenemist, et kui kohtumise toimumisaega ei muudeta, pole ta nõus matši mängima. Tänasele uudisele reageeris klubi aga hoopis pehmemalt: "Kuigi olukord pole ideaalne, peame sellega leppima."

Klopp saadab suure tõenäosusega oma tähtsaimad mängijad Katari, kuid liigakarikasarja reeglid sätestavad, et klubi peab selles võistluses mängima parimas koosseisus, kui vastupidiseks pole muud mõjuvat põhjust. Ridade vahelt võib välja lugeda, et liigakarikasarja korraldaja ei kavatse Liverpooli vastu kisa tõsta, kui Mohamed Salah, Sadio Mane ja teised staarid jäävad lahingust Villaga eemale.

Inglismaa vutimeedia on juba kokku pannud ka kujuteldava koosseisu, kes võiks Villa vastu väljakule joosta. Mõistagi on seal ka paar nooremat meest, kuid nende kõrval võiks veerandfinaalis mänguaega teenida näiteks Xherdan Shaqiri, Divock Origi, Adam Lallana ja teised jalgpallisõpradele tuttavad nimed.

Liverpool pääses klubide MMile tänu eelmise hooaja Meistrite liiga võidule. Praegu on võistlusele koha taganud ka Al-Sadd (Katar), Hienghene Sport (Uus-Kaledoonia), Monterrey (Mehhiko) ja Esperance de Tunis (Tuneesia). Viimased kaks kohta täidavad Lõuna-Ameerika ja Aasia parim klubi.