Juha Kankkunen.Foto: Roni Rekomaa
WRC
8. november 2019, 16:15

Tohtrite hoole alla läinud soomlasest neljakordne autoralli maailmameister: ma pole enam noor mees (1)

Rallilegendi Juha Kankkuneni tabas teisipäeval tervisemure, teatas Soome meedia. Täna sai ta haiglast välja.

60aastane Kankkunen pidi reisima Itaaliasse, et seal kolmapäeval Euroopa Komisjoni ühe ürituse raames esineda. Ürituse keskmeks pidi olema Soome kultuur, kus on autorallil mõistagi oma koht.

Teisipäeva õhtul anti aga teada, et Kankkuneni reisi on seganud tervisehäda. Mis täpsemalt, seda ametlikult ei öeldud. Itaalia väljaande Storie di Rally teatel polnud spordikangelasega midagi suurt viga ning ta läks Soomes lennujaamast haiglasse ettevaatusabinõuna. Storie di Rally andmeil hakkas Kankkuneni segama südameprobleem.

"Tundsin ennast haigena ja pidasin paremaks tervist kontrollida. Ma pole enam noor mees," ütles ta ajalehele Ilta-Sanomat. Kankkuneni sõnul on tal südame rütmihäired. "See on olnud juba mõnda aega. Võtan enneteva meetmena iga päev ravimeid."

Arstid uurisid haiglas nii mehe südant kui ka kopse ega leidnud midagi hirmuäratavat. Seega jätkab Kankkunen oma igapäevaelu nii nagu varemgi.

Kankkunen võitis ülieduka MM-karjääri jooksul neli tšempionitiitlit, 23 rallit ja 700 kiiruskatset. Meistritiitlid tulid 1980ndate lõpus ja 90ndate alguses Peugeot', Lancia ja Toyota ridades.