Läti esindusklubi peab mängima tühjade tribüünide ees! Foto: championsleague.basketball/
Korvpall
6. november 2019, 10:04

FOTOD JA VIDEO | VTB Ühisliiga eurosarja vastu vahetanud Riia VEFil on suuri probleeme

Viimastel hooaegadel koos BC Kalev/Cramoga VTB Ühisliigas mütanud Riia VEF naasis tänavu pika pausi järel eurosarja. Euroopa tugevuselt kolmandas sarjas ehk Meistrite liigas pole siiani aga üleliia hästi läinud.

VEF kuulub C-alagruppi, kus mängivad veel Tenerife, Nymburk, Nižni Novgorod, Peristeri, Bamberg, Gaziantep ja Bar. Lätlastel õnnestus hooaja esimene matš Bar´i vastu võita, kuid järgnevad kolm kohtumist on kaotatud.

Eile õhtul jäädi kodusaalis 81:85 alla Gaziantepile, kuigi veel viimase veerandaja eel juhiti üheksa punktiga. "Vaatamata tulemusele olen mänguga rahul. Võrreldes eelmise matšiga oleme arenenud, kuid võiduks sellest ei piisanud," sõnas peatreener Janis Gailitis matšijärgsel pressikonverentsil.

Lisaks kaotusele paistis tribüünidel trööstitu pilt. VEFi oli suurele areenile toetama tulnud heal juhul paarsada inimest, suurem enamus tribüünist oli täiesti tühi. Õnnetule olukorrale viitas ka Türgi klubi peatreener Nenad Markovic.

"Läti on korvpalliriik. Olen väga üllatunud, et nad peavad Meistrite liigas mängima tühjade tribüünide ees," sõnas ta pressikonverentsil. 

Muide, VEF mängib tänavu Läti klubidest kõrgeimal tasemel. Ventspils Meistrite liiga põhiturniirile ei jõudnud ning osaleb aste madalamal Europe Cup´il. 

Meistrite liigas pääseb igast alagrupist edasi neli paremat. 

Standings provided by Sofascore LiveScore