Jari-Matti Latvala (paremal) ja tema kaardilugeja Mikka Anttila on üks kolmes Soome ekpiaažist, kes MM-sarjas kaasa teevad. Foto: HASAN BRATIC/AFP
WRC
6. november 2019, 11:14

Soome poliitik on hämmingus: miks põletab rahvusringhääling WRC sarja kajastamisel meeletult maksumaksja raha?! (5)

Soome rahvusringhääling YLE ostis tänavuse autoralli MM-sarja hooaja eel ülekande õigused kaheks aastaks, võimalusega lepingut pikendada 2022 hooajani. 

Spordisõpradele see mõistagi meeldib, sest varasemalt nägi meie põhjanaabrid rallit vaid tasulistelt kanalitelt. Kõik aga YLE otsuse peale sugugi nõnda rõõmsad pole, sest kanalit hoiavad töös kõik kodanikud ehk maksumaksjad.

Soomes riigikokku kuuluv poliitik Jussi Wihonen usub, et säärane käitumine läheb tugevalt vastuollu riigi põhimõtetega. Nimelt võitlevad põhjanaabrid tugevalt kliimaprobleemide vastu.

"Kuidas saab rahvustelevisioon näidata sellist fossiilkütuste põletamist. WRC ralliautod ja piloodid lendavad pidevalt üle maailma. Neile sõidavad järgi YLE ajakirjanikud ja fotograafid. Seda kõike näidatakse maksumaksjale," pöördus Wihoneni parlamendi spiikri poole. 

"Rahvusringhääling peaks kodanikele tagama mitmekülgse programmi ja kodumaised saated. Praegu kulutame suurema enamuse aga välismaistele programmidele ja spordile. Kas WRC sarja ülekanded ei lähe mitte vastuollu YLE tegeliku ülesande ja kogu riigi põhimõtetega?" 

Autoralli MM-sarja hooaja viimane etapp peetakse tuleval nädalal, YLE saadab kohale ühe ajakirjaniku ja fotograafi.