Kerr Kriisa. Foto: Nuotr.: D.Lukšta
Korvpall
6. november 2019, 11:35

TOHOH! Kerr Kriisa liitub Leedu kõrgliiga klubiga (1)

Kaunase Žalgirise noortesüsteemi kuuluv Kerr Kriisa saab juba sel hooajal täiskohaga võimaluse Leedu kõrgliigas, ta liitub Prienaiga.  

Igapäevaselt Žalgirise duubli eest Leedu esiliigas pallinud Kriisa sai kaks nädalat tagasi võimaluse põhimeeskonnas, mil ta Euroliiga matšis paariks minutiks väljakule usaldati. Kuna eestlane on kuulunud klubisse liialt vähe aega, ei lähe ta kirja n-ö oma mängijana, mistõttu oli raske koosseisu murda.

Esiliigas näitas aga Kriisa suurepärast minekut, üheksa mänguga kogus ta keskmiselt 16,2 punkti. Nüüd ongi 18aastane mängujuht astumas järgmist sammu, liitudes kõrgliigas palliva Prienaiga. 

Üleminekust kirjutas Leedu rahvusringhääling, Žalgirise duublist on Kriisa nimi juba maha võetud. "Tunnistan, et see oli veidi ootamatu. Aga tundsin, et pean võimalusest kinni haarama," ütles Kriisa.

Leedu korvpalliliidu kodulehel seisab, et Kriisa liitub Prienaiga laenulepingu alusel. Tegemist on sisuliselt Žalgirise farmmeeskonnaga, varasemalt on sinna laenatud ka mitmeid teisi noormängijaid. 

Prienai on seni peetud kaheksat mängust võitnud pooled, millega hoitakse 10 meeskonna konkurentsis viiendat kohta. Kriisa debüüti võib oodata pühapäeval, mil sõidetakse külla Šiauliaile.