Sisuturundus
12. november 2019, 08:30

Blogijad Mari-Leen ja Meelis tegid läbi Dr Simeonsi dieedi: oleme kaotatud kilodega väga rahul!

Blogijad Mari-Leen Albers ja Meelis Tomson tegid hiljuti läbi Dr Simeonsi dieedi – mis mõtteid dieet neis tekitas, kuidas muutusid toitumisharjumused ja kui palju suudeti kaalu kaotada?

Mari-Leen tunnistab, et on alati endale meeldinud, olenemata kehakaalust. Küll aga muutus kaalunumber tema jaoks probleemiks siis, kui tavalisest poest ei leidnud enam sobivaid riideid. Aasta siis oli 2011.

Toona sai tehtud maovähendusoperatsioon, mille käigu kaotas Mari-Leen 56 kilogrammi. Veidi tuli tagasi ja pikalt oli kaaluks 60-62 kilo. Pärast sünnitust sai kaaluks 70 kilo. „See kaalunumber ei liikunud aastaid kuskile poole mitte ühegi nipiga. Kuni minu ellu tuli Dr Simeonsi dieet. See tekitas omajagu põnevust ning haarasin võimalusest kinni,“ lausub Mari-Leen. Seda enam, et tutvusringkonnas oli dieedi läbimise kogemus olemas – näiteks võttis üks sõbranna nelja nädalaga üheksa kilogrammi alla.

Selle teekonnaga liitus ka Mari-Leenu abikaasa ning Marimelli kaasblogija Meelis Tomson. „Minul oli lihtsalt väike kõht ees ja olin ise rahulolematu. Käisin küll trennis ja võtsin isegi personaaltreeneri, kelle abiga suutsin kaalu vähendada ja lihasmassi kasvatada, aga see paganama kõhupekk. Dr Simeonsi dieet tundus sellest vabanemiseks õige lahendus olevat,“ seletab ta.

Ette võeti Dr Simeonsi dieedi 23päevane variant. Vaadates nüüd sellele perioodile tagasi, tunnistab Mari-Leen, et tema jaoks oli suurimaks probleemiks oma portsjonite ära söömine. Kogused olid lihtsalt nii suured. „Kuna kaldusin lõpuks reeglitest kõrvale, siis see kajastus omakorda tulemustes. Seega, minu soovitus on kindlasti konsultandiga koostööd teha ja mitte patustada – asi on seda 100% väärt! Mu tulemus oli küll hea, kuid oleks saanud olla parem,“ tunnistab Mari-Leen. Samas on ta ise vägagi rahul. „Parka lotendab ja sõbranna ütles, et olen peenem. Sellest piisab. Kuigi ma ise mingit megamärgatavat vahet ei näe. Ainult võrdlevaid pilte vaadates saan aru, et jah.. olen tõesti peenem kui varem,“ muigab naine.

Samal ajal tõdeb Meelis, et temale valmistas probleemi suhkrust loobumine. „Kuna ma varasemalt ei ole kunagi jälginud toodete suhkrusisaldust, siis dieedi alguses tekkisid mul täielikud suhkruvõõrutusnähud. Oli hetki, kus mu aju lihtsalt ei töötanud ja pea oli tühi. Varasemalt oli selle lahenduseks alati šokolaad, kuid mitte seekord. Aitasid mind vitamiinid ja puuviljad, apelsinivesi, maasikad ja õunad,“ vestab ta. Umbes 6-8 päeva pärast dieediga alustamist läks asi juba paremaks.

Kui ühelt poolt kaotasid nii Mari-Leen kui Meelis kaalu ja vööümbermõõtu, siis teisalt õppisid mõlemad tervislikku toitumist. „Vanasti võisin ma lõuna ajal sisse süüa umbes 700 grammi toitu. Ja seda tegin ka õhtusöögil. Seega oli minu magu üpriski veninud ning mahutas päris palju toitu. Kuid nüüd söön ma 300 grammi ja kõht on täis. Ükspäev tegin omale kogemata 400 grammi salatit lõunasöögiks ja mul jäi reaalselt pool alles. Selle teise poole sõin nii-öelda vahepalaks,“ räägib Meelis. Või siis näiteks mõnel filmiõhtul – varasema popcorni asemel võtab ta nüüdest snäkiks maitsestatud brokkoli.

„Ma ei söö enam nii palju mingeid suvalisi asju, mis kuskil poes ette jäävad ja korvi lendavad. Ma vaatan ja kaalutlen ning mõtlen enne, kui ma midagi ostan,“ lisab Meelis.

Mari-Leen leiab jällegi, et sai nüüd lahti arusaamast, et liha kõrval peab kindlasti olema lisaks salatile mingi lisand (näiteks kartul, pasta, riis). „Üllatav on see, et ma isegi ei taha enam rasket toitu. Ei ole vaja hommikuks tummist võileiba või lõunaks kastet ja kartulit, piisab kanast ja juurviljadest,“ tõdeb Mari-Leen.

Dr Simeonsi dieeti soovitavad praeguseks nii Mari-Leen kui ka Meelis. „Seda dieeti ei pea tegema läbi ainult siis, kui sul on 10 või enam kui 20 lisakilo, piisab ka viiest. Programm sobib neile, kes soovivad lahti saada liigsest rasvast oma kehas, mis on lihtsalt ladestunud erinevatesse piirkondadesse ja teevad olemise pisut ebamugavaks. Tänu dieedile on võimalik sellest rasvast lahti saada, ilma et peaks tundide viisi kuskil jõusaalis rassima. Mina olen oma kaotatud kilodega rahul,“ arvab Meelis. Mari-Leen annab aga lõpetuseks veel soovituse: pea dieeti kellegagi koos, nii on lihtsam!

Miks just Dr Simeonsi dieet?

Dr Simeonsi dieedikonsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep toob välja, et dieet sobib kõigile inimestele, kellel on liigset varurasva. Nimelt toimub kaalulangetus just rasva arvelt. Inimene saab dieedi läbimise ajal vajalikud toitained varurasvast ning sööb ainevahetuse kiirendamiseks juurde 500 kalorit kindlate reeglite järgi," osutab Kängsep.

Paljude jaoks positiivne uudis on kindlasti see, et Dr Simeonsi dieet ei nõua füüsilist aktiivsust. „Ehk kui trenniarmastust pole, siis kaalulangetuse tulemus sellest ei sõltu. Kes reegleid järgib, saab kindel olla ka edukas kaalukaotuses," kinnitab ta.

Kuna dieedi kaalulangetuse periood kestab 23-40 päeva, siis jõulupidude ootuses jõuab veel dieediringi ära teha!

Kui soovid Mari-Leenu ja Meelise eeskujul samuti Dr Simeonsi dieediga edukalt ülekilodest vabaks saada, siis telli dieedipakett www.simeonsidieet.ee. Kuni 2019.aasta lõpuni kasutades sooduskoodi "õhtuleht15" saad standardpaketilt soodustust 15%!