Lewis Hamiltoni kujutab tätoveering fänni seljal.Foto: Oxford Mail / SWNS / Scanpix
Vormel 1
8. november 2019, 08:41

Maailma päästev vegan-tšempion ei kavatse bensiini põletamist lõpetada (6)

Viiekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton teatas pärast Jaapani GP-d sotsiaalmeedias, et „annab kõige osas alla“. See omakorda tekitas küsimuse, kas britt kavatseb lahkuda ka kuninglikust vormelisarjast?

Nimelt on vormeliradadel kütust põletav megastaar hakanud tõsiselt muretsema meie planeedi tuleviku pärast. Septembris avas ta Londonis vegantoitude restorani, lisaks müüs ta looduse säästmise nimel maha oma eralennuki.

„Hakake veganiks, sest see on ainus viis meie planeedi päästmiseks,“ teatas Hamilton. „See oin lihtne, tuleb lihtsalt õigetele asjadele keskenduda.“ Ta lisas, et inimestele on viimased sada aastat valetatud loomade söömise kasulikkuse kohta. Temal kulus omakorda 32 aastat, et tõele jälile jõuda.

Ühtlasi hakkab Hamiltoni motivatsioon kaduma: „Tunnen päris ausalt, et annan kõige osas alla. Lülitan end täielikult välja. Miks üldse oma pead vaevata, kui maailmas valitseb segadus ja inimesed ei hooli. Võtan aja maha, et mõtteid koguda. Aitäh kõigile, keda maailm endiselt huvitab.“

Hamiltoni postitused jõudsid Instagrami paar päeva pärast Jaapani GP-l saadud kolmandat kohta. The Sun pöördus Mercedese võistkonna poole ja püüdis selgust saada, kas internetis avaldatud mõttelennud võivad puudutada ka tšempioni spordikarjääri. Nimelt on kõigile täeisti selge, et vormel 1 sari ei ole kuidagi loodussäästlik ettevõtmine. Seega ei tohiks Hamiltoni töökoht ja maailmavaade samasse võrrandisse mahtuda.

„Usun, et tema väljaütlemised puudutavad keskkonnaküsimusi, mitte võidusõitu. Samas ei ole ma selles kindel,“ teatas Saksamaa tiimi kõneisik Inglismaa ajalehele.

Nüüd kinnitas kuuenda MM-tiitli kindlustanud Hamilton BBC-le antud intervjuus, et karjääri ta veel ei lõpeta. „Elan unistuste elu. Peame edasi pingutama, sest tahan veel tiitleid ja võidusõite võita,“ ütles britt. „Kasvasin üles vormel 1 vaadates ja tahtsin alati teha midagi sarnast nagu Ayrton Senna. Mõtlesin, et vormel 1 sarja pääsemine oleks imeline. Seejärel arvasin, et kolme tiitli võitmine oleks suurepärane. Nüüd olen selle numbri kahekordistanud... See on uskumatu.“