Foto: Envato Elements
Sisuturundus
14. november 2019, 09:36

Eestlaste leiutis aitab teha talveõhtud soojemaks ja hubasemaks

Kes meist ei oleks suvisel ajal sellega kokku puutunud, et grill ei taha hästi süttida. Talvel tuleb ahju või kaminasse tule süütamisel tihti sama probleemiga rinda pista. Biofire’i süütegeel on see, mis tuleb appi – tegemist on lihtsa, kuluefektiivse, mugava ja ohutu tootega. Edaspidi saavad sinu talveõhtud soojemaks ja hubasemaks hoopis vähesema vaevaga!

Idee taolist geeli toota tekkis Biofire OÜ osanikul Urmas Habakukel ühel talvisel hommikul. Ära olid põletatud kõik lehed ja süüte­kuubikud, kuid kaminas võttis tuld hoopis lapse visatud šokolaadipaber, mis süttis järsku, sulas ja süütas vaevata kõik puud.

Sündis Biofire. Süütegeel, mis on loodust, ohutust ja tervist silmas pidav alternatiiv süütevedelikele, -kuubikutele ja teistele süütamiseks mõeldud materjalidele. Geel ei sisalda naftakeemiat ning koostisosad baseeruvad 100% taastuvenergial.

Toodet saab kasutada nii kodustes kui ka tööstuslikes tingimustes. Biofire’i süütegeel on palju mugavam ja turvalisem kui süütepiiritus, mida kaitsevaldkonnas laialt kasutatakse.

Süütegeeli põlemisel ja selle tagajärjel ei teki jääke, toidule ei jää kõrvalmaitset ning sihtotstarbelisel kasutamisel on geel 100% ohutu. Ahju süütamisel on oluline, et puudub plahvatusoht, kuna geelist ei eritu lendlevaid aure, samas geel süttib lihtsalt ning koheselt, mis teeb süütamismomendi eriti mugavaks.

Praegu on Biofire’i süütegeel Eesti turul ainulaadne. On olemas nafta alusel toodetud süütevedelik ja paksendatud želeed, aga need sisaldavad keemiat ja nendega ei tohi ahju ega kaminasse tuld teha.

Toodet on proovinud Eesti Grilliliit, mis on andnud Biofire’ile oma märgise ja soovitab seda kasutada. Sealjuures pole Eesti Grilliliidu asjatundjad kunagi varem ühtegi geeli või süütevedelikku soovitanud.

Ühe pooleliitrise toote hind on neli-viis eurot ja seda saab kasutada kordi kauem kui tavapäraseid alternatiive. 500 milliliitrist jätkub 25–40 süütekorraks. Ahju süütamisel piisab tule läkitamisest normaaltingimustes 10-20ml. Seega üks süütekord maksab vaid sente.

Biofire süütegeele võib leida COOP-ist, Olerexist, BAUHOFIST, Matkaspordist, Keila TÜ poodidest, A1000 Marketitest, Grillimaailmast ning väiksematest poodidest üle Eesti. Lisainfot leiad ka kodulehelt!