Sebastien Ogier.Foto: AFP/Scanpix
WRC
8. november 2019, 14:03

Soome ajaleht paljastas Ogier' lepingu salaklausli (2)

Rallimaailmas on käsil kiired ajad, sest tiimid loodavad veel enne Austraalia rallit jõuda selgusele, keda järgmiseks hooajaks palgata.

Kui Ott Tänak teatas, et tema vahetab Toyota uuel aastal Hyundai vastu, hakkas levima kuulujutt, et eestlast asendab Jaapani tiimis kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier.

Seni oli teada, et Ogier' leping praeguse tööandja ehk Citroeniga kehtib 2020. aasta lõpuni, kuid siiski levis kõlakas, et ta võib sealt varem lahkuda. Eriti pärast tänavust hooaega, mis Ogier'l suuresti just kehva auto tõttu aia taha läks.

Nüüd aga avaldas Soome ajaleht Ilta-Sanomat põneva klausli Ogier' ja Citroeni vahel sõlmitud lepingust. Nimelt tohib Ogier tõesti tänavuse hooaja lõpus tiimist lahkuda, kuid sel juhul ei saa ta järgmiseks aastaks ühegi konkurendiga liituda.

Tõsi, suure raha eest võiks Toyota ilmselt klauslist vabaneda, kuid väidetavalt ei kuulu see Jaapani võistkonna juhtide plaanide sekka. Ogier' palkamiseks kuluks liiga palju miljoneid eurosid. Lisaks on prantslane kinnitanud, et lõpetab 2020. aasta lõpus karjääri.

Viimaste juttude põhjal peaks järgmisel hooajal Toyotas sõitma Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans. Seni pole teada, mis saab Tänaku praegustest tiimikaaslastest Jari-Matti Latvalast ja Kris Meeke'ist.