Ott Tänak ja Martin Järveoja Kataloonias tiitlivõidu üle rõõmustamas.Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
8. november 2019, 19:15

Maailmameister Ott Tänak: kooliajal ei teinud ma palju asju, mida tavalised lapsed tegid (12)

Austraalia MM-etapi eel ilmunud võistluse ametlikus eelvaates rääkis autoralli maailmameister Ott Tänak, et pärast Kataloonia etapi punktikatse finišisse jõudmist ei saanud ta Toyota tiimilt kohe teavet, kas tiitel on kindlustatud või mitte.

Eestlane selgitas, et kui sõitja viimase katse lõpetab ning kaardilugeja teatab ekipaaži turvalisest finišisse jõudmisest, annab tiim tagasisidet: mitmes aeg sõideti punktikatsel, millise koha see andis ja milline oli positsioon ralli kokkuvõttes.

"Ma ei tea, kas tiim tegi seda meelega või see hetk lihtsalt tundus pikana, aga kui teatasime finišisse jõudmisest, oli paar sekundit vaikus ja keegi ei vastanud midagi. Mõtlesin, et seis ei saa väga hea olla, aga lõpuks saime aru, mida tegime," ütles Tänak.

Ta märkis taaskord, et maailmameistritiitel oli tema suur unistus. "Kooliajal ei teinud ma palju asju, mida tavalised lapsed tegid. Ma ei käinud sõpradega väljas ja suvevaheajal nokitsesin garaažis auto kallal. Et nüüd kõik tagasi maksis...Tunnen suurt kergendust."

Autoralli MM-hooaeg lõpeb 14.-17. novembrini sõidetava Austraalia ralliga.