Ott Tänak.Foto: AFP/Scanpix
WRC
9. november 2019, 11:07

Tänak selgitas, miks otsustas võidukihutamist jätkata Hyundais: ühel hetkel taipasin, et tahan nende tiimi kuuluda (22)

Autoralli MM-sarja maailmameister Ott Tänak veetis Toyota meeskonnas kaks aastat. Seljataha jääb väga edukas periood: mullu tuli eestlane kolmandaks, tänavu krooniti enne viimast etappi tšempioniks. Tulevane hooaeg viib Tänaku aga Hyundaisse. 32aastane ralliäss rääkis Saksa meediale intervjuus, mis ajendas teda sellist otsust langetama.

Ajakiri Auto motor und sport tõi välja, et Toyotas veedetud aja jooksul võitis eestlane 27 etapist 11 ning poodiumile kerkis 17 korral. Tänak kinnitas, et tehtuga võib rahule jääda, kuid nägi endiselt arenguruumi.

“Lõpuks olen ka maailmameister. Suurepärane tulemus, kuid oleks võinud paremini minna. Kuid järgmisest hooajast algab uus peatükk,” lausus Tänak.

Otsus jätkata Hyundais sai tehtud vahetult enne etappi, mis kindlustas eestlasele tiitli.

“(Otsustasin) pärast Walesi rallit ja enne Katalooniat. Varasemalt olime mitmete osapooltega suhelnud,” sõnas Tänak.

Kaalukeeleks sai Hyundai meeskonna põhjalik valmisolek tulevaseks hooajaks. Eriti läks eestlasele korda tiimi pealiku Andrea Adamo plaanid.

“Mida rohkem ma Andreaga rääkisin, seda paremini mõistsin, kuidas nad töötavad. Ta ei kirjeldanud mulle mitte ainult oma ettekujutust meeskonna toimimisest, vaid tõi välja ka konkreetsed plaanid: kui kiiresti nende autot arendada saab ning millised on sportlikud eesmärgid. Ühel hetkel taipasin, et tahan sellesse tiimi kuuluda," lausus Tänak.

Küsimusele, kas parem poleks olnud Toyotas jätkata, vastas värske maailmameister, et teda köidab uus keskkond. 

“Vanas meeskonnas võib tõesti olla kergem jätkata, kui kuskilt uuesti alustada. Aga mind paelub uus keskkond. (Thierry) Neuville’i, (Sebastien) Loeb’i ja (Dani) Sordo näol ootavad mind Hyundais väga tugevad tiimikaaslased. Ootan seda väga. Kindlasti on mul selle võrra kergem, et saabun meeskonda maailmameistrina," vastas Tänak.