Mario Balotelli (paremal).Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
9. november 2019, 12:26

TOHOH! Balotelli ülbusest tüdinud Brescia fännid toetavad itaallast rassistlikult mõnitanud vastasmeeskonna poolehoidjaid

Brescia jalgpallimeeskonna ründaja Mario Balotelli tundis möödunud nädalavahetusel toimunud kohtumises Hellas Verona vastu, et nende fännid loobivad tema pihta rassistlikke solvanguid. 29aastane ründaja virutas frustratsioonist palli pealtvaatajate sekka ning ähvardas mitu korda platsilt minema kõndida. Oma mängija ülbusest on kõrini Brescia poolehoidjatel, kes toetavad selles intsidendis rohkem vastasmeeskonna fänne.

Balotelli väitis, et kuulis matši ajal ahvihäälitsusi. Verona peatreener Ivan Juric aga eitas seda. Tõsi, üks meeskonna fänn sai pika staadionikeelu. Nimelt ei tohi Luca Castellini järgmised kümme aastat külastada ühtegi Verona kodumatši. Eelnevalt oli Castellini väitnud, et Balotellist ei saa kunagi päris itaallast.

Brescia fännid on aga astunud välja vastasmeeskonna poolehoidjate eest, kes said rassistlike hüüete eest ühemängulise staadionikeelu.

"Kui Balotelli polnud psühholoogiliselt valmis, et Verona fännidega kohtuda ja veelgi enam selliseks matšiks, oleks ta pidanud oma koha loovutama kellelegi teisele. Balotelli on kahtlemata itaallane ja isegi brescialane, kuid tema pidevat ülbust ei saa õigustada," kõlab Brescia fännide teadaandes.

Itaalias on varemgi sarnase olukorra lahendamisel lähtutud sellisel moel. Kui Romelu Lukaku väitis, et Cagliari fännid teda rassisitlikult mõnitavad, soovitasid tema koduklubi Milano Interi toetajad tal seda võtta komplimendina. See näitavat vaid seda, et vastaste poolehoidjad kardavad ründajat.