FC Flora lõi Maardule 12 vastuseta väravat ja hiljem võeti Konstantin Vassiljevi kodulinnas vastu ka meistrikarikas.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
9. november 2019, 14:58

GALERII | Medaliheitlus sai ülipõneva lõpplahenduse, Levadia suutis vaatamata kaotusele Kaljut edestada (1)

Tänasega sai läbi jalgpalli Eesti meistriliiga hooaeg. 36. vooru järel krooniti meistriks FC Flora, kes oli tiitli kindlustanud juba varem. Võitluses hõbedale jätkus pinget aga viimaste kohtumiste viimaste minutiteni.

Lõpuks võitis hõbemedalid FCI Levadia, kes vaatamata võõrsil Paide Linnameeskonnalt saadud 1:3 kaotusele suutis tabelis teist kohta säilitada. Kodumeeskond asus kohtumist 39. minutil Yann Michael Yao tabamusest juhtima, kuid enne poolajapausi viigistas Nikita Andrejev. 68. minutil viis Paide taas ette Yao, 75. minutil vormistas lõppseisu karjääri viimase mängu pidanud Tarmo Neemelo.

Pronksiga peab leppima Nõmme Kalju, kellel avanes oivaline šanss Levadiast mööda tõusta. Tartu Tammekalt saadud 2:3 kaotus tähendab aga seda, et hõbe jäi siiski kahe punkti kaugusele. Tartlased avasid skoori 37. minutil, kui jala sai valgeks Sten Reinkort. Teise poolaja alguses lõi esmalt omavärava Karl Johan Pechter ja 56. minutil viis Kalju ette Igor Subbotin. 

Seitse minutit hiljem sai aga Reinkort kirja oma teise tabamuse ja kaheksa minutit enne normaalaja lõppu tõi Tammekale võidu Sander Kapper.

Tšempionile vääriliselt lõpetas hooaja FC Flora, kes purustas liigast välja pudeneva Maardu Linnameeskonna tervelt 12:0. Kaks korda tegi meistri eest skoori hooaja parim väravakütt Erik Sorga. Ründajale oli tegu vastavalt 30. ja 31. tabamusega, mis tähendab, et ta oli ülekaalukalt parim väravalööja: selles arvestuses teisena lõpetanud Alassana Jattale, kes augustis Paidest Taani esiliigasse siirdus, läks kirja 13 kolli.

Oma viimase mängu Flora eest pidas meeskonna kapten Gert Kams, kes 35. minutil Enar Jäägeri vastu sisse vahetati.

Vaata galeriid Flora medalipeost!

Lõplik tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore