Kemba Walker (8).Foto: AP/Scanpix
Korvpall
10. november 2019, 09:30

VIDEO | Seitsmenda järjestikuse võidu saanud Celtics tõusis liidriks, taas kaotanud Warriors langes viimaseks

Korvpalliliigas NBA on hoogu kogumas Boston Celtics, kes täna San Antonio Spursi alistamisega seitsmenda järjestikuse võidu võttis. Kaotusega pidi leppima aga Golden State Warriors, kes pärast Oklahoma City Thunderile allajäämist viimasele kohale langes.

Celtics loopis esimesel veerandil kodus mänginud Spursile 39 punkti ja läks poolajapausile kindlas 72:54 eduseisus. Kuigi võõrustajad tulid enne viimast neljandikku pisut lähemale, sai Brad Stevensi juhendatav klubi lõpuks suure 135:115 võidu. 

Üleplatsimees oli võitjatele 30 punkti toonud Jaylen Brown, suvel pärast Kyrie Irvingu ja Al Horfordi lahkumist klubisse toodud Kemba Walker toetas teda 26 silma ja kaheksa resultatiivse sööduga. Spursi parim oli 22 punktiga DeMar DeRozan.

Kuigi Celtics sai kindla võidu, tabas meeskonda ka üks tagasilöök. Teise veerandaja lõpus põrkas Gordon Hayward kokku LaMarcus Aldridge'iga ja pärast esimest poolaega teatati, et ääremängijal tuvastati vasakus käes luumurd. Hetkel pole teada, kui pikaks vigastuspaus venida võib.

Celtics teenis pärast avamängus Philadelphia 76ersilt saadud kaotust seitsmenda järjestikuse võidu ja tõusis liigas liidriks. Spurs, kes viimati 1997. aastal play-offist kõrvale jäi, on viie võidu ja nelja kaotusega hetkel üheksandal kohal.

Viimasel viiel aastaga iga kord finaali pääsenud ja selle perioodi sees kolmel korral meistriks tulnud Warriors jäi võõrsil Thunderile alla tulemusega 108:114. Poolajaks 17 punktiga taha jäänud külalised suutsid tugeva kolmanda veerandaja toel hetkeks viigiseisu jalule seada, kuid viimasel 12 minutil oli taas parem Thunder.

Ilma Klay Thompsoni, Stephen Curry ja Draymond Greenita mänginud Warriorsi parim oli 30 punkti visanud D'Angelo Russell. Võitjatele tõi Danilo Gallinari 21 silma, Chris Paul ja Dennis Schröder lisasid mõlemad 16 punkti. 

Warriorsile oli tegu kolmanda järjestikuse kaotusega. Esimesest kümnest mängust on võidetud vaid kaks ja nende võiduprotsent (20) annab liigas 30 meeskonna konkurentsis viimase koha.

Pärast eilset nappi kaotust sai täna suure võidu Dallas Mavericks, kes alistas tulemusega 138:122 Memphis Grizzliesi. Luka Doncic sai kirja 24 punkti, 14 lauapalli ja kaheksa resultatiivset söötu, Kristaps Porzingis kaasa ei teinud. Houston Rockets oli Chicago Bullsist parem tulemusega 117:94, üheksa kolmepunktiviset tabanud James Harden flirtis kolmikduubliga: 42 silma, kümme lauapalli ja üheksa korvisöötu.

Tänased mängud:

San Antonio Spurs - Boston Celtics 115:135

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 110:115

Chicago Bulls - Houston Rockets 94:117

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 122:138

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 114:108