Austraalia metsad on praegu leekides. Foto: AFP/Scanpix
WRC
10. november 2019, 16:28

Kas kolm inimelu nõudnud metsatulekahjud neelavad ka Austraalia ralli?

Tuleval nädalal Austraalia idarannikul toimuva autoralli MM-etapi korraldamine on sattunud ulatuslike metsatulekahjude tõttu tugeva küsimärgi alla, kuid võistluse korraldajad loodavad võidukihutamise põlengutest hoolimata siiski läbi viia. Tõsi, seda lühendatud variandis.

Metsatulekahjud on Rohelise Mandri idarannikut räsinud juba kuid, kuid käesoleval nädalal muutusid põlengud meeletu kuumuse ja tugeva tuule tõttu veelgi ulatuslikumaks. Ralli korraldajad ja WRC-isad pole võistluse toimumise osas veel lõpliku otsust vastu võtnud.

Autosport.com väitel viiakse võistlust, kui see üldse peaks toimuma, läbi aga lühendatud kujul. „Oleme päästetöötajate ja võimudega pidevas ühenduses. Loodame WRC-etapi siiski lühendatud kujul läbi viia. Meie peamine prioriteet on pealtvaatajate turvalisuse tagamine,“ kulges ametlik pressiteade. „Hoiame teid potentsiaalsete muudatustega kursis ja teeme need avalikuks esimesel võimalusel.“

Küll on praeguseks selgeks saanud, et kohalik tšempionaat sel korral metsatulekahjude tõttu aset ei leia. Austraalia rallimeestele on tehtud ka üleskutse, loobuda registreerimistasu tagasinõudest, et annetada see kohalike pritsumeeste heaks. Austraalia ralli peaks sõidetama 14. - 17. novembrini.

Kohaliku meedia teatel on ulatuslikud maastikupõlengud nõudnud juba kolme inimese elu. Leekides on hävinud juba enam kui 150 majapidamist ning praeguseks on teadmata kadunud veel viis inimest. Kustutustöödega on hõivatud üle 1300 tuletõrjuja.