Liverpool tõstis tänavu kevadel Meistrite liiga trofee pea kohale Madridis. Tulevikus võib see toimuda ka väljaspoole Euroopat. Foto: Imago Sport/Scanpix
Meistrite liiga
10. november 2019, 17:59

TOHOH! Meistrite liiga finaal võib rännata Euroopast välja

Jalgpalli Meistrite liiga finaalmatš võib tulevikus rännata Euroopast välja. Vähemalt niimoodi väidab USA väljaanne Morning Consult. 

Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) on nende sõnul ühendust võtnud ookeanitaguste äripartneritega, et uurida 2024. aasta Meistrite liiga finaali USAsse viimist. Peamiseks põhjuseks olevat kordades suuremad rahanumbrid, mida UEFA niimoodi kasseeriks. Euroopa klubijalgpalli tähtsaimat trofeed pole kunagi varem väljaspool Vana Maailma välja mängitud. 

UEFA kommertshuve esindav TEAM Marketing on kuulujuttu ka kinnitanud ning nende väitel huvituv UEFA enim New Jerseys paiknevast MetLife'i staadionist, mis mahutaks ligemale 82 000 pealtvaatajat. 

Ajakirjanikele saadetud e-mailis täpsustas UEFA pressiesindaja siiski, et otsust, kas Meistrite liiga finaal viiakse esimest korda Euroopast välja, pole veel tehtud. 

2024. on esimene võimalus, millal seda aga teha, sest varasemad toimumispaigad (Istanbul, Peterburi, München ja London) on juba kinnitatud.