Ott Tänak ja Martin Järveoja stiilinäide eelmise aasta Austraalia rallilt. Foto: AFP/Scanpix
WRC
10. november 2019, 19:20

TULEKAHJUDE MÕJU! Austraalia ralli osa kiiruskatsed jäävad ära, lõplik programm avaldatakse sõitjatele alles päev enne avalähet (6)

Autoralli hooaja viimane etapp ehk Austraalia MM-ralli toimumine on laastavate metsatulekahjude tõttu jätkuvalt küsimärgi all. Küll on kindel see, et täies ulatuses võidukihutamine ei toimu. 

New South Walesi osariiki räsivad ulatuslikud põlengud on praeguseks nõudnud juba kolm inimelu ning leekides on hävinud üle 150 majapidamise. Kustutustöödega on seotud üle 1300 pritsumehe. 

Ralli korraldajad loodavad võistlusega siiski ühele poole saada ning praeguse plaani kohaselt kihutaksid WRC-mehed kõigest kahel päeval. Pühapäeva osas on korraldajad lubanud näiteks "märkimisväärseid muudatusi," mistõttu avaldatakse ralli lõplik programm alles kolmapäeval. Ehk piloodid saavad katsetega tutvuda alles päev enne võistluse avalähet.

Seda, millised katsed ära jäävad ning millistel teedel täpselt sõidetakse, korraldajad hetkel öelda ei osanud. Selge on vaid see, et rallipark paikneb traditsiooniliselt Coffs Harbouris. 

Küll on selge, et WRC-etapiga paralleelselt toimuma pidanud kohalik tšempionaat sel korral aset ei leia. Austraalia rallimeestele on tehtud ka üleskutse, loobuda registreerimistasu tagasinõudest ja annetada see kohalike pritsumeeste heaks.