Politsei fänne ohjeldamas.Foto: Kuvatõmmis/Twitter
Jalgpall
11. november 2019, 17:33

VIDEO | Brasiilias sattusid fännid jõhkrasse rüselusse, politsei lasi rusikakangelaste ohjeldamiseks relvad käiku

Brasiilia jalgpalli meistriliigas toimunud kohtumise ajal läksid tülli Cruzeiro ja Atletico Mineiro fännid, kes otsustasid erimeelsusi lahendada vägivaldselt. Et olukord liiga käest ära ei läheks, otsustas kohalik patrull kasutada pisargaasi ja suitsupomme. 

Teadete põhjal tungisid vastasmeeskonna staadionit külastanud Atletico toetajad Cruzeiro poolehoidjate poolsele tribüünile. Koheselt puhkes kaos, fännid hakkasid üksteisega kaklema ja esmapilgul tundus, et turvamehi läheduses pole. 

Võitlusvahenditena kasutati kõike, mida võis leiduda: kes haaras tooli, kes metallist piirde. Kuna turvameestel oli raskusi mässu ohjeldamisega, tõttas neile appi märulipolitsei. Rahvamassidesse loobiti suitsupomme, fänne lasti pisargaasiga.

Jõhkra rüseluse tagajärjel sai kannatada mitu inimest. Cruziero ründaja Pedro Rocha tütar sai vingumürgituse. Pärast tribüünidel juhtunut asusid fänne korrale kutsuma mängijad. Atletico mängija Luan avaldas lootust, et sellisel jubedusel tulevikus kohta ei ole. 

"Staadionile tulevad perekonnad, kuid peavad nii koledaid asju nägema. Loodan, et see lõpeb, et fännid hakkavad inimese kombel käituma, vahendab Luani sõnu The Sun.

Talle sekundeeris Cruzeiro kaitsja Fabricio Bruno. "Olen selle poolt, et mõlemale meeskonnale elavad kaasa fännid. Minu jaoks teeb see jalgpalli ilusaks. Aga näha, mis juhtus, on halb kõigile, eriti meile, kes me üritame sõud teha. Loodan, et politsei määrab kõigile karistuse, kes selle eest vastutavad," lisas Bruno.

Kui tribüünil toimunu oli vägagi sündmusterohke, siis mäng ise lõppes rahuliku 0:0 viigiga. Atletico hoiab 32 vooru järel tabelis 12., Cruzeiro 15. kohta.