Dion Waiters.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
11. november 2019, 21:27

Kanepikommidega maiustanud NBA staar sai pika mängukeelu ja peab leppima suure palgakärpega

Korvpalliliiga NBA meeskond Miami Heat määras oma mängijale Dion Waitersile kümne mängu pikkuse keelu. Tänu sellele jääb lennukis kanepit sisaldanud kummikomme puginud tagamängija ligi kolmveerand miljoni suurusest palgast.

Keelust teatati pühapäeval. Möödunud neljapäeval tabas Waitersit lennusõidu ajal paanikahoog ning talle tuli osutada esmaabi. Korraks kaotas ta ka teadvuse. 

Heat edastas pühapäeval teate, mis kõlab järgmiselt:

"Oleme Dioni käitumises sel hooajal pidanud väga pettunud olema ning see hõlmab neljapäevast väga õudset intsidenti, mis oleks võinud palju halvemini lõppeda."

"Dion on sel hooajal käitunud mitu korda meeskonnale kahjulikul viisil. Vastavalt sellele ei saa ta osaleda järgmises kümnes kohtumises, kaasa arvatud (Los Angeles) Lakersi mäng möödunud reedel. Perioodi jooksul ta seejuures palka ei saa. Mängukõlblik on ta taas 29. novembril pärast mängu Golden State Warriorsiga."

"Oleme uhked selle üle, kuidas meie mängijad hooaega alustanud on. Ootame kõigilt oma mängijatelt, ka Dionilt, et nad käituksid vastavalt kõrgeimatele standarditele ning näitaksid üles professionaalsust ja austust meeskonnakaaslaste, fännide ja NBA kogukonna vastu."

Kümnemänguline keeld tähendab Waitersile, et mängija jääb ilma ligi 750 000 euro suurusest palgast. Palliplatsile saab ta naasta kõige varasemalt 1. detsembril, kui Heat kohtub Brooklyn Netsiga.

2017. aastal teenis Waiters klubilt nelja-aastase lepingu, mille suuruseks on 42,9 miljonit eurot. Paraku on tagamängija esindanud Heati kolme aasta jooksul võimalikust 246 mängust vaid 120s.

27aastane Waiters liitus Heatiga 2016. aastal. Eelnevalt oli ta pallinud kolm hooaega Cleveland Cavaliersis ja kaks hooaega Oklahoma City Thunderis. Tänavu pole tagamängija veel üheski kohtumises kaasa teinud. Mullu läks talle  44 matšiga kirja keskmiselt 12 silma mängus.