Tommi Mäkinen.Foto: AFP/Scanpix
WRC
12. november 2019, 21:03

Mäkinen vihjas, keda tulevasel hooajal Toyotas näha soovib (1)

Endiselt pole selge, millised sõitjad Toyota järgmisel hooajal välja paneb. Täna andis tiimi pealik Tommi Mäkinen vihje, et reserveeriks hea meelega ühe koha soomlasele.

Uus hooaeg saab alguse Monte Carlo etapiga järgmise aasta 23. jaanuaril. Hetkeseisuga pole Toyota ühtegi lepingut sõlminud. Tiimist lahkub maailmameistriks tulnud Ott Tänak, kes siirdub teadupoolest Hyundaisse, lahtine on aga teiste seniste pilootide Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke'i saatus. Mäkinen sooviks, et meeskonnas oleks üks Soome piloot. 

"Mulle meeldiks tiimis näha soomlast. Aga me pole veel ühtegi otsust langetanud," lausus Mäkinen Ilta-Sanomatile.

Hiljuti avaldas soovi MM-sarjas veel vähemalt ühe hooaja kaasa lüüa Latvala, kes sõnas, et Toyotas jätkamine oleks esimene prioriteet. Mäkineni juhitava tiimiga on seostatud ka 19aastast Kalle Rovänperä. 

Kui Hyundai ja Citroeni meeskonnad on komplekteeritud, siis lisaks Toyotale loodab sõitjaid värvata veel M-Sport.

Oleks Austraalia etapp toimunud, oleks Toyotal säilinud teoreetiline šanss võita tootjate meistritiitel. Metsapõlengu tõttu otsustati ralli ära jätta ja nii lõpetas hooaja kokkuvõttes esimesena Hyundai meeskond. Mäkineni sõnul oli ärajätmine õige otsus. 

"Praegu räägime suurest katastroofist ja kohalike eludest. Ralli sõitmiseks tuleb kindlasti oma aeg. Tähtsaim oli tagada inimestele head tingimused," lausus Mäkinen.