Rasedus Clara Simali trenniindu ei vähenda! Foto: @ClaraSimal_42k
Spordivaria
13. november 2019, 10:01

FOTOD JA VIDEO | Viimase vindi peal rase maratoniäss ei kavatsegi treenimist lõpetada! (1)

Hispaania üks edukamaid naismaratoonareid Clara Simal on küll seitsmendat kuud rase, ent treenib endiselt üsna kõva mahviga. 

32aastane sportlane, kes töötab põhikohaga Madridis arhitektina, käib endiselt jooksmas, tõstab raskusi ning müttab jõusaalis. "Tunnen end seetõttu palju paremini," selgitab Simal kodumaa telekanalile Antena 3.

"Saan jooksmisega jätkata ka raseduse ajal. Arst ütles, et võin treenida," jätkas ta. "Kõik naised peaksid end last oodates rohkem liigutama, sest enesetunne paraneb."

Küll aga manitseb Simal ettevaatlikkusele: "Tuleb alati kindel olla, et lapsel oleks õhku. Hingamine peab püsima korras ning ebamugavustunnet ei tohi tekkida."

2017. aasta Hispaania meister treenib maratoni jaoks vajalike kavade järgi, kuid väiksema intensiivsusega. "Väsin oluliselt kiiremini ära ning pulss tõuseb kõrgele," jutustab Simal, kes kavatseb end tõsiselt liigutada kuni päris raseduse lõpuni välja. 

Alles viimastel aastal maratoni juurde jõudnud naist on seni saatnud edu. Lisaks 2017. aasta tiitlile, on tal eelmisest hooajast kapis hõbemedal. Need autasud motiveerivad teda kõvasti töötama.

Lisaks pole 32 eluaastat sel alal kuigi palju, nii et häid esitusi jõuab Simal veel kindlasti näidata.