Thierry Neuville (paremal). Foto: PAU BARRENA/AFP
WRC
13. november 2019, 12:01

Viimaks Hyundai tiitlini aidanud Neuville: oli väga eriline teekond!

Austraalia MM-ralli ärajäämise järel sai selgeks, et võistkondlik tiitel kuulub Hyundaile. Lõuna-Korea autotootjale oli see ajaloo esimene triumf! 

Eduloos on oluline roll tänavuse hooaja eel tiimipealikuks määratud Andrea Adamol. Itaallane ei varjanud alguses peale, et võistkondlik tiitel on prioriteet. Kuigi Austraalias olnuks Toyotal teoreetiline võimalus, siis Hyundai oli liidripositsioonil suurema osa hooajast. 

Adamo juhtimismaneer oli kogu aasta vältel karm, kui õiglane. Hyundai i20 masinast käis hooaja jooksul läbi koguni viis ekipaaži, et igal etapil võimalikult heal positsioonil lõpetada. Ainsana tegid kõik võistlused kaasa Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul. 

"Oli väga eriline teekond, aga nüüd saame rõõmuga öelda, et oleme WRC sarja võistkondlikud maailmameistrid," ütles Neuville Hyundai tiimi kodulehele.

"See on hiilgav saavutus. Meie teel on olnud palju säravaid hetki, iga võit on omamoodi oluline. Kuid kõige tähtsam on, et meie tiim on viimase kuue aasta jooksul meeletult arenenud. See on suurepärane grupp pühendunud, talendikatest ja professionaalidest. Võit kuulub meist igaühele." 

Kuigi Neuville rõõmustab võistkondliku triumfi üle, siis individuaalselt tal tiitlit pole. Belglane on koguni viiel korral lõpetanud teisena, nii ka tänavu.