Kaupo Kokamägi (vasakul). Foto: Erakogu
Spordivaria
13. november 2019, 13:01

VIDEO | Kaks Eesti vabavõitlejat jõudsid MMA maailmameistrivõistlustel veerandfinaali

Bahreinis toimuvate MMA maailmameistrivõistluste teisel päeval väljusid puurist võidukalt kaks Eesti võitlejat.

Nii Kaupo Kokamägi (-70,3 kg, Tartu spordiklubi Englas) kui ka koondise ainus naine Ksenija Grabova (-52,2 kg, Tallinna spordiklubi 3D Treening) võitsid kaheksandikfinaali matšid ja pääsesid veerandfinaali, seisab Eesti MMA liidu pressiteates. Ergo Reinvald (-83,9 kg, 3D Treening) jäi paraku kaotajaks.

Grabova võitis Venemaa meistrit teises raundis alistusega (sirge käelukk). Ta tegi perfektse soorituse: vastame ei saanud matši jooksul kordagi sõnaõigust.


"Ksenija tegi hea matši, sisuliselt ühtegi viga sisse ei lasknud. Tabas poksis paremini, maadles hea ajastusega ja lõpetas teises raundis käelukuga," kommenteeris koondise treener Vallo Hannus. 

Veerandfinaalis kohtub Grabova Aasia meistrivõistluste kuldmedalisti, Malaisia võitlejanna Colleen Augustiniga. "Täna vastaseks rohkem maadleja ja kindlasti muudame taktikat," lisas Hannus. 

Kokamägi võitis Hiina esindajat kohtunike ühehäälse otsusega. Kaupo oli selgelt aktiivsem kui eile ning hoidis pilku ka lõpetustel, kuid hiinlane oli sitke.

"Kaupo vastase hiinlase Lu kohta oskasime õigesti ennustada, et mees on liikuv kikkpoksija. Tugevused panime maadlusega kinni ja maas tuli veenev võit," rääkis Hannus. “Lihtsaks hiinlane aga Kaupo elu ei teinud. Polegi lähiajal nii palju sildu ühes matšis näinud." 

Nii Kokamäele kui ka Grabovale tähendab matšivõit maailma kaheksa parima võitleja sekka jõudmist.

Eesti senine parim tulemus MMA maailmameistrivõistlustel on Kaupo Kokamägi möödunud aasta 5.-8. koht.