Therese JohaugFoto: JON OLAV NESVOLD/Imago
Talisport
13. november 2019, 14:00

Venemaa suurim telekanal loobus naiste murdmaasuusatamisest! Välbe: igav ju, kui alati üks sportlane võidab (7)

Venemaa murdmaasuusatamise juht Jelena Välbe andis kodumaa meediale ausa intervjuu, kus avaldab muret ala kitsaskohtade üle. 

Eelkõige näeb Välbe probleemi naiste suusatamises. Dopingukaristusest vabanemise järel võitis Therese Johaug mullu enamiku distantsisõitudest, edestades jälitajaid valge vahega. 

Väidetavalt viis ühe naise domineerimine selleni, et tänavu ei näita Venemaa suurim telekanal Pervõi ainsatki naiste MK-etappi. Kavas on küll mõned meeste võistlused, aga kava tõmmatakse kõvasti kokku.

"Igav ju, kui alati üks sportlane võidab ja veel nii suure eduga," põhjendas Välbe. "Naiste arvestuses on see eriti valus teema. Varem oli teistest üle Marit Björgen, nüüd Therese Johaug."

Norra televisiooni eksperdi Petter Skinstadi sõnul on ülekannetest loobumise taga aga hoopis midagi muud. 

"Ma pole kunagi kuulnud, et Michael Phelpsi, Usain Bolti, Mikaela Shiffrini, Marcel Hirscheri või Lionel Messi domineerimine oleks sporti kuidagi rikkunud. Igal alal on mõni suur tegija," arutleb ta.

"Ilmselt on peamine põhjus selles, et kolm Venemaa suusatajat on rasedad. Meeste tasemega on kõik korras. Venelased tahavad näidata neid ülekandeid, kus nende sportlased poodiumikoha eest võitlevad."