Jose Luis Chilavert.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. november 2019, 18:10

HULL MAAILM! Tippjalgpallur hoidis ära vastaste staari mõrva

Endine Kolumbia jalgpallikoondise äss Faustino Asprilla tuli äsja linastunud dokumentaalfilmis välja jahmatava looga. 1997. aastal pidi ta veenma palgamõrvarit, et viimane ei tapaks legendaarset Paraguai väravavahti Jose Luis Chilaverti.

Paraguai ja Kolumbia kohtusid MM-valikmängus ning mõlemad eelmainitud jalgpallurid teenisid punase kaardi. Palgamõrtsukas helistas pärast matši Asprillale ning küsis, kas Chilaverti elu tuleks lõpetada.

„Mida? Kas sa oled hull?“ teatas Asprilla vestluskaaslasele. „Sa hävitaksid kogu Kolumbia jalgpalli. Sa ei tohi seda teha. Ei, ei, ei, ei. Kõik, mis juhtub väljakul, jääb ka väljakule.“ Mainitud palgamõrvar ise suri 2004. aastal toimunud tulevahetuses.

Kolumbia jalgpalli saadab allmaailmajuhi Pablo Escobari vari. Kõige mustem hetk saabus 1994. aastal, kui maha lasti koondise kaitsja Andres Escobar. Põhjus peitus suure tõenäosusega selles, et mängija lõi 1994. aasta MMil omavärava.

Chliavert sai lisaks suurepärasele tõrjetööle kuulsaks ka väravavahina, kes pidevalt karistuslöökidest ja penaltidest vastaste võrku sahistas: