TUBLI! Värskele maailmameistrile Ott Tänakule teeb vaid au, kui ta ei räägi Soomes levivast spekulatsioonist, nagu peletaks Tommi Mäkineni juhtimisstiil inimesi.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
13. november 2019, 21:45

Soome ralliajakirjanik Õhtulehele: Tänak pole ainus, Mäkineni juurest on lahkunud sadakond inimest (2)

Autoralli maailmameistrite Ott Tänaku ja Martin Järveoja Toyotast lahkumise ümber on palju vahtu löödud, ent tegelikkuses pole eestlased sugugi ainsad, kes on viimasel ajal tiimiga hüvasti jätnud.

Kui Autosport avaldas oktoobri lõpus uudise, et Saaremaalt pärit sõitja on sõlminud lepingu Hyundaiga, mängisid kõik osapooled esialgu meediale vingerpussi. Näiteks viskas Hyundai boss Andrea Adamo nalja, et sõlmis peale Tänaku lepingu ka Lewis Hamiltoniga. Ta märkis tõsinedes, ent tüngale veelgi vinti peale keerates, et kui eestlased tahavad oma meest Hyundais näha, peavad nad korjanduse tegema, sest siis on tal selleks raha. Kõik rallisõbrad teavad nüüdseks, et see oli toona vaid osav pettemanööver ning värske tšempion on tulevasest hooajast Lõuna-Korea autotootja roolikeeraja. Spekulatsioone Tänaku Toyotast lahkumise ümber on palju. Tuntud Soome ralliajakirjanik Jussi Lindroos haaras Õhtulehega vesteldes kinni just Adamo rahakogumise jutust.

Edasi lugemiseks: