Anthoine Hubert'i matused.Foto: AFP/Scanpix
WRC
13. november 2019, 21:19

Loebi ja Ogier’ mantlipärija? Noor prantslane pühendas esimese MM-tiitli augustis surnud vormelitalendile (1)

Prantslased Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier valitsesid rallimaailma 15 aastat, kuni Ott Tänak tänavuse individuaalse MM-tiitli endale napsas. Siiski tundub, et suurte traditsioonidega ralliriigil jagub ka väärt järelkasvu.

WRC2 arvestuses krooniti tänavu maailmameistriks 22aastane Pierre-Louis Loubet, kes edestas poolakat Kajetan Kajetanowiczi kolme punktiga. Mõlemad sõidavad Škoda värvides. Tänavu toimus esmakordselt ka eraldiseisev WRC2 Pro tšempionaat, kus võidu noppis soomlane Kalle Rovanperä, samuti Škodaga.

Loubet tuleb ralliperekonnast, sest tema isa Yves krooniti 1989. aastal Euroopa meistriks.1980. aastatel saavutas perepea ka MM-sarjas neljal rallil koha esikolmikus. Edukaimad tulemused ehk kaks teist kohta tulid kodusel Korsika võidukihutamisel.

Noorem Loubet alustas kardisõiduga seitsmeaastaselt ja osales veel 2014. aastal Vormel Renault võistlustel. Seejärel valis ta aga isa poolt sisse tallatud raja ehk rallikarjääri.

Kohe 2015. aasta esimesel Juunior WRC etapil sai ta Portugalis teise koha, edasist hooaega saatsid aga mitmed katkestamised.

Alates 2016. aastast sõidab noormees WRC2 arvestuses, kuid esimest korda kerkis ta poodiimule tänavu Portugalis, kus noppis võidu. Järgnenud Sardiinia rallil oli ta taas oma klassi parim. Suurt rolli mängib ilmselt ka tõik, et see oli prantslase esimene hooaeg Škoda roolis. Tšehhi autotootja R5 masin on juba aastaid suurepärast kiirust tõestanud.

Võidu pühendas Loubet oma eakaaslasele ja kaasmaalasele Anthoine Hubert'ile, kellega koos ta kunagi vormelit sõitis. Tänavu sõitis Hubert vormel 2 sarjas. Ta suri augustis Spa ringrajal toimunud õnnetuse tagajärjel. Enne saatusliku sõitu oli Hubert'il kirjas kaks etapivõitu.