Tommi Mäkinen.Foto: Alar Truu
WRC
14. november 2019, 16:15

SORDO SITUATSIOON 2.0? Tommi Mäkinen oma sihtmärgist: olen temast väga-väga huvitatud (9)

Autoralli MM-sari on tänavuseks küll läbi, kuid kuulujutud uue hooaja kohta said täna veelgi tuure juurde, kui raporteeriti, et Citroen lahkub sarjast. See tekitaks sõitjate niigi segasesse seisu veelgi rohkem selgusetust.

Tunnustatud väljaanne Autosport kirjutab, et ühe nende allika sõnul on Prantsusmaa autotootja juhtme seinast tõmbamine sama hästi kui kindel. See jätaks töötuks nii Sebastien Ogier' kui ka Esapekka Lappi. Kuuekordne maailmameister liituks Citroeni lahkumisel Toyotaga, soomlase seis on märksa segasem. 

Ott Tänaku senist leivaisa on paari pandud ka seni vaid M-Spordis sõitnud Elfyn Evansiga. Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen kinnitas Autospordile, et on waleslasest väga-väga huvitatud, kuid ta ei saa veel midagi kinnitada. Juttu, et ta himustab kedagi, rääkis soomlane ka Dani Sordo kohta, kuid hiljem selgus, et Mäkinen ei võtnud hispaanlasega isegi mitte ühendust.

Autospordi teatel on Citroeni tiimipealik Pierre Budar olnud tuleviku osas tihedas suhtluses automargi tegevjuhi Linda Jacksoniga, kelle enda tool kõigub. Ehkki Citroen siples tänavu kohati suurtes raskustes, pakkus Ogier Tänakule tiitlivõitluses tugevat konkurentsi. Seega pole nad ehitanud kohutavat autot. Lisaks näitas Lappi kohati poodiumiväärilist minekut.

Citroeni lahkumine oleks MM-sarjale mõistagi hoop, kuid tegu poleks lähiminevikus esimese korraga, mil keegi järsku nõnda otsustaks. Kolm aastat tagasi tegi seda Volkswagen, kellel oli leping Ogier'ga ka 2017. aastaks ning nad olid arendamas oma uut ralliautot.