Subaru WRC-auto 2002. aasta Rootsi MM-rallil.Foto: Micke Fransson/SCANPIX
WRC
15. november 2019, 10:15

PÖIDLAD PIHKU! Jaapani meedia: kuulus autotootja mõtleb ralli MM-sarja naasmisele, kaalutakse koostööd M-Spordiga (6)

Kõlakas, et Citroen lahkub autoralli MM-sarjast, tekitab ohtralt muret. Küll leevendavad seda veidi Jaapanist tulevad sõnumid, et Subaru kaalub taas rallikarusselliga liitumist.

Tõsi, tõusva päikese maa autotootja naaseks MM-sarja alles 2022. aastal, mil hakkavad neljarattalistele põrgulistele kehtima uued regulatsioonid. Sealhulgas võetakse kasutusele hübriidmootorid.

Jaapani meedia raporteerib anonüümsetele Subaru ametnikele tuginedes, et firma kaalub MM-sarja naasmise plusse ja miinuseid. "WRC oleks parim viis reklaamida hübriidauto sportlikke võimeid," ütles üks allikas.

Väidetavalt võtaks Subaru kasutusele mudeli XV, mis on küll ralli sõitmiseks liiga suur, aga õnneks lubavad uued regulatsiooni auto originaalsuurust oluliselt vähendada.

Samas on liikvele läinud ka kõlakas, et Subaru kaalub koostööd M-Spordiga, kes ehitab praegu Forde. Kuna viimased pole aga huvitatud tehasetiimina MM-sarja naasmisest, oleks Malcolm Wilsoni firma Subarule väga ahvatlev koostööpartner, sest neil on autorallis palju kogemusi.

Subaru on MM-sarjas võitnud nii kolm individuaalset kui ka meeskondlikku maailmameistritiitlit, tiimis sõitis kunagi ka Markko Märtin. 2008. aastal tõmmati ülemaailmse majanduskriisi ja eesmärkide saavutamise tõttu aga ralliprojektil juhe seinast.