Raido Ränkel on endine murdmaasuusataja.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
15. november 2019, 11:45

Endisel murdmaamehel Ränkelil on laskesuusatamise MK-etapil startimiseks vaja täita üks kriteerium

Eesti laskesuusatajad pidasid eile Norras Beitostölenis viimase hooajaeelse kontrollvõistluse, mille põhjal selgitati välja 30. novembril algavale Östersundi MK-etapile suunduv koondis.

Kui eelmisel pühapäeval peeti kontrollvõistlused sprindis, siis sel neljapäeval võisteldi ühisstardiga sõidus. Meeste 15 km sõidu võitis Kalev Ermits (5 möödalasku), talle järgnesid Rene Zahkna (4, +39,0), Robert Heldna (4, +2.01), Mart Vsivtsev (3, +4.19) ja Hans Kristen Rootalu (7, +4.27). Raido Ränkel ühisstardis koolikohustuste tõttu kaasa ei teinud, küll aga võistles ta pühapäeval sprindis, kus tuli Ermitsa ja Zahkna järel 3. kohale.

Naistest saavutas 12,5 km distantsil esikoha Regina Oja (1), jättes enda selja taha Meril Beilmanni (1, +35,0), Grete Gaimi (3, +52,0), Johanna Talihärma (7, +3.45), Susan Külma (2, +3.52), Tuuli Tomingase (6, +4.03), Kadri Lehtla (6, +4.39) ja Mari Uha (4, +7.59).

Peatreeneri Indrek Tobrelutsu otsusega lähevad MK-sarja avavõistlusel Östersundis meestest starti Ermits, Zahkna ja Heldna. Neljanda mehena võib Östersundi sõita Raido Ränkel, kui ta mõned päevad varem toimuval IBU karika avaetapil Norras Sjusjöenis MK-normi ära täidab. Vastasel juhul sõidab Rootsi Kristo Siimer.

„Raido on füüsiliselt MK-normi täitmiseks valmis, kui ta näitab sama lasketaset nagu siin Beitostölenis. Ma usun, et talle piisab 50protsendilisest lasketabamusest, et norm täita, aga Raido on võimeline ka paremini laskma,” ütles Tobreluts.

Naistest alustavad oma hooaega MK-sarjas Tomingas, Gaim ja Oja. “Talihärm sõidab MK-le pärast 28. novembril Sjusjöenis toimuvat IBU karikasarja sprindivõistlust. Beilmanni osas teeme otsuse pärast esimest IBU karika etappi," sõnas peatreener.

IBU karikasari alustab juba 28. novembril Norras Sjusjöenis meeste ja naiste sprindidistantsidega. Avaetapil esindavad Eestit Talihärm, Beilmann, Lehtla, Külm ja Uha. Meestest lähevad Sjusjøenis starti Ränkel, Mart Vsivtsev, Rootalu ja Jüri Uha.