Tanel Soku jaoks pole Tartu esindamine midagi uut.Foto: Aldo Luud
Korvpall
15. november 2019, 13:44

TOHOH! Korvpallipistiku nädalaks seinast välja tõmmanud Tanel Sokk taasliitus Tartuga (1)

Nädal tagasi ootamatult Tallinna Kalev/TLÜst lahkunud korvpallur Tanel Sokk lõi käed Tartu Ülikooliga.

Kogenud mängujuht andis eelmisel nädalal klubi juhtidele teada, et soovib korraks korvpallipistiku seinast tõmmata ja enda jaoks parema lahendus leida. Vahepeal jõudis Sokk teha kaasa ka ühes oma isa Tiit Soku juhitud esiliiga meeskonna mängus ja viia saatuse irooniana oma meeskond Tartus võiduni Tartu Ülikool/Kuremaa üle.

Mängija enda hinnangul oli tal vaja keskkonna muutust. „Selle hooaja algus ei ole minu jaoks kõige lihtsamalt sujunud ja tundsin, et vajan järele mõtlemiseks ja parima lahenduse leidmiseks pausi. Viimasel ajal on mingi haigus ka seganud, aga on see põhjus või tagajärg, kes seda teab. Tartlased haarasid kohe võimalusest kinni ja tegid minu jaoks paindliku pakkumise. Ma olen Priidu käe all ka varem Tartu eest mänginud ja loodetavasti ei ole ta oma liikumisi pooleteise hooajaga liiga palju muutnud,“ sõnas Sokk Taaralinna tiimi pressiteate vahendusel.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreener Priit Vene on täiendusega mõistagi rahul. „Taneliga olid kõnelused ka suvel, aga toona jäi kaup katki. Senine hooaeg on aga näidanud, et mängu juhtimise kohal on meil kõige suurem puudus. Nüüd, kus asjaolud selliseks kujunesid, ei tahtnud me võimalust käest lasta. Taneli puhul on teada tema kvaliteet. Loodetavasti suudab ta väljakul meie mängijate rollid paika loksutada ja nii endasse kui ka teistesse mängulusti ja kindluse tagasi tuua,“ ütles Vene.

34aastane Sokk tegi senise Eesti-Läti liiga hooaja jooksul Kalev/TLÜ eest kaasa viies mängus ja sai neis keskmiselt 29 minutit mänguaega, viskas 14,4 punkti ja andis 4,4 korvisöötu. Mulluse hooaja mängis Sokk BC Kalev/Cramos ja enne seda neli hooaega Tartus.