Kümned turvatöötajad ei suutnud sadu väljakule tormanud fänne ohjata. Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
16. november 2019, 07:30

ÕL HELSINGIS | Väljakule tormanud fännid toovad Soome alaliidule kaela ilmselt kopsaka trahvi (1)

Soome alaliit oli enne ajaloolist kohtumist Liechtensteiniga mures, et pärast triumfi väljakule jooksvad poolehoidjad võivad vutimurul põhjustada väiksemat sorti mässu, mistõttu määrab Euroopa jalgpalliliit (UEFA) neile tagantjärele karistuse, mis võinuks halvimal juhul tähendada tehnilist kaotust. 

Just seetõttu tuletasid korraldajad mängu ajal mitmel puhul fännidele meelde, et pärast lõpuvilet on staadionile jooksmine keelatud. Tolku sellest aga polnud, sest pärast peakohtunik Benoît Bastien viletörtsu tormasid sajad vutisõbrad väljakule oma sangareid kallistama. Mässuks siiski asi ei kasvanud, kuid mingi karistus on Soome alaliidul ikkagi soolas. 

"UEFA võib öelda meile, et peame järgmise mängu pidama kinniste tribüünide ees. Väljakule tormamise eest on selline karistus võrdlemisi tavapärane," vahendab Ilta-Sanomat alaliidus turvalisuse eest vastutav Marco Casagrande sõnu, kes tehnilise karistuse teema reede õhtul siiski välistaks. 

Staadionikeelule lisaks tuleb alaliidul ilmselt ka oma kukrut kergitada. Säärase rikkumise eest võib trahvisumma ulatuda kuni 100 000 euroni.