Šarunas Jasikevicius.Foto: Georgia Panagopoulou/EPA
Korvpall
16. november 2019, 09:01

Leedulane kavaldas Kaunase Žalgirise ja Jasikeviciuse üle: „Anname omasugustele liiga palju mänge ära…“

Korvpalli Euroliigas alistas Piraeuse Olympiacos koduväljakul 83 : 74 Kaunase Žalgirise. Treeneritepingil oli põnev duell, sest mõlema satsi eesotsas on leedulased. 

Kui Šarūnas Jasikevicius on Žalgirist juhendanud juba aastaid, siis Kestutis Kemzurast sai Olympiacose loots hooaja hakul, mil David Blatt ametist lahkus. Kummalgi võistkonnal pole olnud oodatud hooaja algus, kaheksa vooru järel on teenitud võrdselt kolm võitu.

Omavahelise matši avapoolaeg kulges üsna võrdselt, pikaks vaheajaks oli Žalgiris ees 39 : 37. Vaikselt, aga kindlalt läks mäng üha enam Olympiacose kätte ning viis minutit enne lõpuvilet juhiti 13ga. Seda vahet külalistel enam kinni lappida ei õnnestunudki.

Žalgiris oli eelkõige hädas rünnakul. 19st teele saadetud kaugviskest läbis korvirõnga vaid neli. Võistkonna parimana tõi Jock Londale 23 punkti, Olympiacost vedas vanameister Vassilis Spanoulis, kes viskas 16 silma ja jagas seitse resultatiivset söötu. 

"Võõrsilmängudes ja eriti sellises saalis tuleb olla agressiivne. Teenisime avapoolajal vaid kolm vabaviset. See näitab, et me polnud võitluseks valmis," sõnas Jasikevicius kohtumise järel Leedu meediale.

Peatreeneri sõnutsi ei tohi nad endale selliseid kaotusi lubada: "Fenerbahce ja Reali sugused võistkonnad võivad mõnes mängus libastuda. Kaotasime kodus Zenitile ja nüüd siin. Anname liiga palju mänge omasuguste vastu ära..." 

Kolleegi Kemzura suunas jagus Jasikeviciusel kiidusõnu. "Jah, ta teab küll hästi osasid meie mängijaid, aga ei usu, et see kaotuse põhjus oli. Ta mõtles lihtsalt välja parema plaani kui meie," jutustas Žalgirise loots. 

Kui Jasikeviciuse koht on Žalgirises raudkindel, siis Kemzura peab Kreekas toime tulema hoopis teistsuguse pingega. 

"Minu sõbral Robertas Kuncaitisel on üks hea küsimus: kui kaua suudad vee all hapnikuta vastu pidada? Meie võistkonnal oli hapnik otsas, nii et päris hea on vahelduseks õhku peale saada," võttis Kemzura olukorra kokku.

Eile peetud avamatšis alistas Moskva CSKA koduväljakul kindlalt Istanbuli Fenerbahce. Türgi tippklubi on väga raskes seisus, sest kaheksast matšist on võidetud vaid kaks.

Heas hoos püsib uustulnuk Villeurbanne-Lyoni ASVEL, seekord saadi võõrsil 74 : 72 jagu Belgradi Crvena Zvezdast. Võidulisa teenis ka Valencia, kodus alistati mõnevõrra üllatuslikult kindlalt 82 : 56 Müncheni Bayern. 

Kaheksanda vooru lõpuks troonib tabelit Tel Avivi Maccabi, kes pärast kahe esimese kohtumise kaotust on võitnud kuus järjest. Tõsi, seis on väga tihe, sest täpselt sama saldo on veel viiel võistkonnal. 

Liiga ühtsusest annab tunnistust ka tõik, et kõigil satsidel on kirjas vähemalt kaks võitu. 

Standings provided by Sofascore LiveScore