Omal ajal maailma üheks anekamaks ameerika jalgpalluriks peetud Charles Rogers suri 38aastaselt. Foto: AFP/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
16. november 2019, 18:03

MIS JUHTUS? Skandaalne USA sporditäht suri kõigest 38aastaselt

Endine ameerika jalgpalli täht Charles Rogers suri 38aastaselt. Tal avastati vähk ning peagi pidi andekat spordimeest ees ootama maksa siirdamine.

Ülikooliaastatel mängis Rogers Mighigan State'i ridades ning profikarjääri alustas ta 2003. aastal Detroit Lionsis. Andekas noormees oli draft'i teine valik. Aasta hiljem tabas teda raske vigastus, mis tähendas, et hooaeg 2004 jäi peaaegu täielikult vahele.

Aastal 2005 sattus Rogers aga pahandustesse. Selgus, et tegemist on paadunud keelatud ainete tarvitajaga. Kui ta kolmandat korda kanepiga vahele jäi, pidi väle jalgpallur Lionsile tagastama 10 miljonit dollarit boonustana välja makstud raha. The Detroit Free Press kirjutas hiljem, et Rogers kasutas keelatud aineid juba ülikooli eest mängudes. Hooag 2005 jäigi tema profikarjääri viimaseks.

Kolm aastat hiljem käisid klubi ja mängija endiselt veel kohtut ning lõpuks mõisteti Rogersilt välja hoopis 8,5 miljonit dollarit, mida ta klubile siiski tagasi ei maksnud. Lõpuks kuulutas endine sportlane välja pankroti ja asus tööle autoremnditöökotta.

2008. aastal süüdistati teda oma sõbratari Naija Washingtoni ründamises. Hilisemates süüdistuses käivad läbi ka narkootikumid. Lõpuks pistetigi Rogers 2009. aasta märtsis vangi. Uuesti sattus ta pokrisse 2009. aasta septembris ja 2010. aasta jaanuaris.

Siiski mäletatakse teda ühe oma ala andekaima mängijana.