Jüri Vips tegi Macaus hea nädalavahetuse.Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
17. november 2019, 10:13

NAPIKAS! Vormel 3 MMi teisena lõpetanud Jüri Vips: olen väga pettunud

19aastase vormelitalendi Jüri Vips hooaeg jätkus suurepärase ettastega Macaus, kus ta teenis vormel 3 MMil teise koha. Macau võidusõidul saavad kokku maailma tugevamate vormel 3 sarjade mehed ning Vipsi edestas vaid 18aastane hollandlane Richard Vesrchoor. Siiski jäi eestlasele okas hinge, sest sõidu rikkus ohutusauto.

Hitechi meeskonda kuuluv Vips võitis kvalifikatsiooni ja alustas võistlust esimeselt stardikohalt, mis tegelikult Macau raja eripära tõttu ei pruugi tähendada kõige ideaalsemat positsiooni. Stardi järel jäi eestlane siiski liidriks ja sai võrreldes konkurentidega sisse sekundise edu. Poolelt distantsil tuli rajale aga ohutusauto, mis vahed taas minimaalseks muutis. Seejärel õnnestuski hollandlasel Vipsist mööduda.

Hiljem jätkas Vips rünnakuid ja hoidis Verschoori pinge all. Hollandi talent kaitses postistiooni suurepäraselt ja noppis teenitud võidu.

Kokkuvõttes on tegemist suurüllatusega, sest Euroopa vormel 3 sarjas lõpetas Verschoor alles 13. kohaga. Vips püsis aga pikalt tiitliheitluses ning oli neljas. Kui Vips kuulub endiselt Red Bulli noorteprogrammi, siis Verschoor on talendisüsteemi endine liige.

„Olen väga pettunud, sest tegelikult tegime ideaalse nädalavahetuse. Täna ei õnnestunud võita, sest DRS ei töötanud. Lõpus töötas, aga siis mitte, kui olin kõige lähemal. Ja pärast oli vahe juba liiga suur, mistõttu ei suutnud temast mööda sõita. Aga Richard vääris võitu, ta kasutas oma võimalused ära, aga kahju on ikkagi, sest olime temast kokkuvõttes kiiremad,“ teatas Vips. Eestlane sõitis välja ka võistluse kiireima ringiaja, eile püstitas ta rajarekordi.

Vips lisas, et sooviks tulevikus Macaus veel sõita, kuigi ta järgmisel hooajal enam vormel 3 sarjas kaasa ei tee. Kui intervjueerija uuris, kus Vips jätkab, siis sellele eestlane enam konkreetset vastust ei andnud: „Ma ei tea, aga see pole F3.“