Cristiano Ronaldo.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
18. november 2019, 18:22

Portugali võidule aidanud Ronaldo pakatas pärast mängu enesekindlusest: purustan kõik rekordid!

Portugali jalgpallistaar Cristiano Ronaldo sai eilses võidumängus Luksemburgi üle kirja koondisekarjääri 99. värava. Viis korda maailma parimaks mängijaks valitud ründaja sõnas matši järel, et ta pole kaugeltki oma viimast sõna öelnud.

Pisut enam kui poole miljoni elanikuga Luksemburg osutas valitsevatele Euroopa meistritele südikat vastupanu, lõpuks oli Portugal üle tulemusega 2:0. Ronaldo jõudis sihile viis minutit enne normaalaja lõppu, kuid ümmargust 100. tabamust tal seejärel lüüa ei õnnestunud.

Seda (kuidas 100. väravat lüüa tahan) on keeruline öelda, nagu ma olen alati öelnud, sünnivad minu tabamused loomulikult. Viimane kui üks rahvuskoondise rekorditest kuulub mulle. Ja klubide rekordid võtan ka varsti enda nimele. Purustan kõik rekordid," vahendas Ronaldo sõnu Eurosport.

Kuigi võimsa tähiseni jäi jõudmata, rõhutas klubijalgpalli Torino Juventuses mängiv ründaja, et eesmärk oli eelkõige Euroopa meistrivõistlustele pääseda.

"Tahtsime edasi pääseda. Eesmärk oli tagada koht finaalturniiril ja see meil õnnestus. Aga meid ootab ees pikk hooaeg, seega mängijad lähevad aina paremaks," lisas Ronaldo. 

Rahvuskoondise eest 164 kohtumises 99 väravat kõmmutanud legend hoiab selles arvestuses teist kohta. Enim tabamusi on kirjas Ali Daei'l, kes Iraani eest löönud kokku 109 väravat.