Tommi Mäkinen (vasakul).Foto: AFP/Scanpix
WRC
18. november 2019, 20:43

Mäkinen Hyundai taktikasse ei usu: ma poleks seda hetkekski ette kujutanud! (2)

Toyota pealik Tommi Mäkinen andis teada, et ei kavatse tänavu tootjate arvestuses meistritiitli võitnud Hyundai meeskonna plaanidest eeskuju võtta.

Lõuna-Korea autotootja meeskond tuli tänavu esimest korda meistriks. Mullune tšempion Toyota jäi lõppenud hooajal neist maha 18 silmaga. Aasta viimase etapina kavas olnud Austraalia rallil oleks olnud võimalus veel positsioone vahetada, paraku otsustati sealne võidukihutamine metsatulekahjude tõttu ära jätta.

Mõlemad meeskonnad lähenesid kasutasid hooaja jooksul täiesti erinevaid taktikaid. Toyotas sai täishooaja ehk 13 rallit kirja kõik kolm pilooti: Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke

Hyundai tiim aga, kuhu siirdub tulevaseks hooajaks ka Tänak, kasutas hooaja jooksul viit sõitjat, kellest kõikidel etappidel tegi kaasa vaid üldarvestuses teisena lõpetanud Thierry Neuville. Norralane Andreas Mikkelsen tegi kaasa kümnel, Dani Sordo kaheksal, Sebastien Loeb kuuel ja Craig Breen kahel rallil. 

Hyundai meeskonna pealik Andrea Adamo on kinnitanud, et kavatseb sarnaselt toimida ka tulevasel hooajal: kõik etapid teevad kaasa Tänak ja Neuville, kolmandat autot hakkavad jagama Sordo ja Loeb. Mäkinen aga oma plaane muuta ei kavatse.

"Kindlasti oleme sellele mõelnud. Kuid ma ei usu, et meil oleksid tulemused halvemad olnud, kui meil sõitjaid rohkem oleks olnud. Mul on põhimõte, et keskendume täielikult tervele hooajale. Kaalusime ka teist varianti, kuid kahtlen, kas selle käiku laseme," vahendas Mäkineni sõnu Iltalehti.

Toyota pealiku sõnutsi ei oleks sõitjatel piisavalt motivatsiooni, kui nad ei peaks sõitma terve hooaja vältel.

"Isiklikult poleks ma hetkekski ette kujutanud, et oleksin kunagi oma karjääri jooksul midagi sellist teha võinud. Mul ei oleks olnud motivatsiooni sõitmiseks, kui poleks saanud seda tiitlite nimel teha," lisas Mäkinen.